Gå til sidens hovedinnhold

Østkantband midt på Frogner

Tilfeldigvis slippes i februar. Men det er lite som er tilfeldig med Breaknecks nå. Groruddalsbandet holder hus i Vika på Frogner.

Groruddalen/Vika: Forbedret, mer erfarne og mer seriøse. Det er slik Breaknecks ser på seg selv nå. Gruppa har sluppet singelen Skills sammen med Lok Allé. Den er å kjøpe på iTunes store. Neste skritt er Tilfeldigvis. Det første offisielle Breaknecks albumet, som slippes i februar, også på iTunes store, sammen med single nummer to Kommer og går.

Albumet er et samarbeid mellom de fire groruddølene og gruppa Lok Allé. Det slippes på Breaknecks sitt eget plateselskap; Break Records, som Jonathan Castro er daglig leder for.

– Nå gjør vi alt sammen selv, vi bruker de midler vi har, sier Castro, og legger til at de nå er mer erfarne i gamet.

– Vi har mer kunnskap, og gjør det som passer oss best i stedet for å høre på dårlige råd, sier han.

"Svika"

Gutta har også nytt studio, midt i beste vestkant, på Vika.

Rap kollega Don Martin kaller studioet "Svika". Castro ler. Han kaller det for hva det er.

– Jeg prøvde å få et studio i Groruddalen. Jeg var i kontakt med bydelen. Jeg forklare at planen var studio og workshops for de yngre, slik at jeg kunne gi tilbake til nabolaget. Men bydelen skjønte ikke helt dette, tror jeg, sier han.

Castro bedyrer at de koser seg på Vika. Her har de malt vegger og lagt gulv. Castro er mer enn klar for å ta Break Records til nye høyder.

Tilfeldigvis er det første prosjektet under min ledelse. Og nå kommer det mye ut av dette. Det føles digg å endelig gi ut noe offisielt, sier han.

Livet går opp og ned

Låtene på det kommende albumet skal være litt av hvert. Det er Breaknecks på godt og vondt, men i et forbedret format. I hvert fall ifølge Castro.

– Det er noe av alt på denne skiva. Noe mørkt, noe lyst, noe personlig og noe morsomt. Jeg har aldri vært opptatt av noe rød tråd, men dette albumet viser at livet går opp og ned, sier han.

Det er E.D. som produserer det meste av musikken, og det er Castro og Flip som er pådriverne.

– Vi er mer sammensveiset og mer forberedt på dette, sier E.D. Castro avslører at det er andre interesserte produsenter også.

– Vi har snakket med noen, sier han.

Noe for bestemor også

Breaknecks slipp skal være noe for alle, sier gutta. Castro sa for et par år tilbake at alle kunne høre på musikken, til og med bestemødre.

– Bestemor kan fortsatt høre på musikken, sier han.

– Det meste av det i hvert fall. legger E.D. til.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn