Gå til sidens hovedinnhold

Tegn til glødende hengivenhet

Bandnavnet, Rumble in Rhodos, er basert på løse rykter om en fjern onkel som skal ha drevet en pornosjappe på den greske øya.

Når Oslo-bandet spiller på Enga lørdag klokken 1430, har de spilt på alle scenene på Øyafestivalen. Sirkelen sluttes, og et hardtarbeidende band kan slå en markant milepæl i bakken foran den største scenen.

Teambuilding

Rumble in Rhodos startet opp i 2003 og pilene har sakte, men sikkert pekt oppover for bandet som spiller energisk, kunstferdig progrock med røtter i hardcore. Men selv om de har hatt spillejobber over hele Europa, har de aldri satt sin fot på Rhodos. Det har de tenkt å gjøre noe med.

- Det er klart det er en drøm for oss å spille på Rhodos. Vi har faktisk et stående tilbud, sier gitarist Henrik Lie og smiler bredt.

- Da får vi legge inn litt teambuilding og charterferie der i februar, supplerer bassist Øyvind Gundersen.

Del på Facebook

Spiller etter Hurra Torpedo

Deres tredje album, Signs of Fervent Devotion (Tegn til glødende hengivenhet), ble utgitt i februar og har gjort Rumble In Rhodos til en av årets virkelige kritikerfavoritter. Både Dagbladet og VG ga skiva seksere på terningen. Lørdagens konsert vil for det meste bli viet dette albumet.

- Vi har en ny sound, og kjører bare låtene ”Flavoured Envy” og ”Ethical Codes” fra de to tidligere skivene, sier vokalist Thomas Bratlie. Han skriver også bandets tekstlinjer.

Rumble in Rhodos lover et dynamisk sett og vil kanskje nyte godt av at PR-ekspertene og hvitevareorkesteret Hurra Torpedo spiller før dem på Enga-scenen. For som Egil Hegerberg I Hurra Torpedo (Bare Egil) sa til dittOslo nylig:

- Vi er såpass sære og rare at forventningene senkes betraktelig hos publikum. Band som spiller etter oss er heldige.

Mest opptur

Nå trenger ikke Rumble-gutta så enormt med drahjelp, de står godt på egne ben og når året er omme vil de ha spilt godt over 50 konserter i inn- og utland.

Alle bandmedlemmene jobber ved siden av musikkinnsatsen, men bandet krever dedikert entusiasme og knallharde prioriteringer.

-Vi gjør ingenting halvveis, sier trommis Marius Lübbe.

Livet på landeveien kan være en slitsom livsstil, men Rumble-gutta har det mest moro og får store opplevelser på kjøpet.

- I 2008 spilte vi på Roskilde. Det var enormt tøft å spille for så mye mennesker. Øyafestivalen samme år var også konge, sier gitarist David Bratlie, tvillingbroren til Thomas.

Samtidig ler de godt av en av årets nedturer; en festival i Florø der de spilte før Jahn Teigen.

- Det var egentlig en fotballfestival. Jahn er jo kul, han, men det var veldig lite folk, sier David.

- Ja, vi fikk litt Momarkedet-feeling, bare uten alle folka, ler Marius.

Ny musikkvideo

Uansett, festivaler har alle sin egenart. Vil du ha sofistikert, intens, fengende og dynamisk musikk, sunget på engelsk, så er det bare å dukke opp på Enga lørdag klokken 1430.

Ps. Rumble in Rhodos slipper sin musikkvideo, ”Carve Visage”, i disse dager.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021