Gå til sidens hovedinnhold

Penger til Ida Maria og rock for kronprinsen

Kronprinsen var på Bloodlights-konsert og Blackpowdershooter langet ut mot Gamlebyen. By:larm 2008 er over.

By:larm var inne i sin siste dag lørdag og formiddagen bød blant annet på intervju med den kjente, svenske musikkjournalisten Anders Lokko. Lokko kom med betraktninger omkring indie og musikkjournalistens rolle i dag, men ble nok av mange best husket for sine uttalelser om Radiohead.

- Jeg har bare store problemer med band fra den tidsperioden Radiohead skriver seg fra. U2, Depeche Mode og liknende. Det treffer meg bare ikke i hjertet, fortalte Lokko, som har fått hards skyts fra Radiohead-fans ved tidligere anledninger.

Turnépenger

Lørdag ble det også klart at bergensartisten Ida Marie vant Statoil Hydro-stipendet. Dermed slo hun Oslo-band som Lukestar, Madcon og Superfamily, og kan investere 800 000 blanke kroner i karrieren.

Utover kvelden tok konsertene til. Truls Heggero er som vokalist i både Lukestar og Truls and the Trees utropt til en av festivalens store vinnere, og spilte med sistnevnte på Rockefeller. Blackpowdershooter fulgte opp i Rockefeller Annex. Utkledd som en kjernefamilie fra 50-tallet, dro vokalist Alex Sveen Gamlebyen-vitser over en lav sko, mens publikum nok var mest fascinert av bassistens husmorgevanter.

Kronprinsen så rock

Captain Poon fra Gluecifer var også å finne på Rockefeller med sitt nye bandprosjekt Bloodlights. Musikken føltes jevnt over som noe plump og formålsløs testosteronrock, men publikum så ut til å trives, og blant dem var kronprinsen.

På scenen lørdag sto også blant andre 120 Days, Kine Nesheim og Shining. Kvelden kumulerte i en lukket konsert med Slagsmålsklubben, og med det kan By:larm 2008 sies å være over. Artistene vender hjem etter hektiske konsertdager, men for noen av dem er det kanskje nå det virkelig begynner.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene