RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNRØMTE SEX: Roman Polanski (81) hadde i 1977 sex med en 13 år gammel jente.
INNRØMTE SEX: Roman Polanski (81) hadde i 1977 sex med en 13 år gammel jente. Foto: Valery Hache (Afp)

Polsk domstol utsetter Polanski-sak

Vil be amerikanske myndigheter om flere dokumenter.

(Kultur:) Dommer Dariusz Mazur i distriktsdomstolen i Krakow sa under torsdagens rettsmøte at retten vil be amerikanske myndigheter om flere dokumenter angående utleveringsbegjæringen deres.

I en dokumentar fra 2008 tegnet filmskaper Marina Zenovich et bilde av en svært korrupt dommer som ødela, ikke bare for Polanski, men også for den 13 år gamle jenta Samantha Greiner, som var offer i saken.

- Jeg har ingenting til overs for herr Polanski, og det han gjorde mot min klient Samantha Geiner var feil og forkastelig. Men han skulle blitt behandlet rettferdig i retten og det er helt klart at han ikke ble det, sier advokat Larry Silver til The Times.

Gir ikke opp

Mazur opplyste også at domstolen vil be en sveitsisk domstol, som besluttet å ikke utlevere Polanski til USA i en lignende sak i 2010, om tilgang til dokumentene fra denne saken.

Det er en 37 år gammel overgrepssak som har ført til at amerikanske myndigheter i årevis har prøvd å få utlevert Polanski.

Den 81-årige filmskaperen har ikke vært i USA siden han forlot landet i 1978 etter å ha blitt anklaget for å ha voldtatt en 13 år gammel jente hjemme hos skuespilleren Jack Nicholson i Los Angeles.

Polanski møtte i retten i Krakow den 25. februar, men også da ble kjennelsen utsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere