Gå til sidens hovedinnhold

Populære julestjerner

Adventskonserten "Stille natt, Hellige natt" feirer i år 20-årsjubileum, og dette gjør de med tre konserter i våre bydeler.

Mortensrud/Manglerud: Mandag 10. desember sang de fire populære julestjernene to ganger i fullsatt Mortensrud kirke. Tirsdag 18. desember er de i Manglerud kirke.

Disse førjulskonsertene har blitt svært så populære både i Mortensrud og de øvrige kirkene de holdes. Og ikke så rart - dette er forestillinger som gir ro i et ellers førjulspreget mas.

Anita Skorgan har vært med på turnéene i alle de 20 årene. Hun begynte sammen med Karsten Isachsen, og nå har hun i en årrekke reist land og strand rundt sammen med Mariann Aas Hansen, Rune Larsen og Tor Endresen.

Med seg har de Jon-Willy Rydningen på tangentinstrumenter og Olav Torget på gitar.

Helprofesjonelle

Vi har en rekke musikalske førjulsarrangementer - også lokale, men Stille Natt, Hellige natt var den først turnéen med helprofesjonelle artister.

Årets konserter følger i stor grad velkjente spor, men det blir hvert år lagt inn en del nytt slik at de som fikk sikret seg billetter tidligere år, får en ny konsert hver gang.

Da de fire sist mandag var i Mortensrud kirke, var det nær sagt selvfølgelig for fullsatt kirke de hadde sine to konserter. Og det både ser og høres ut til at de fire aldri går lei.

De lever seg inn i programmet i en flott kombinasjon av profesjonalitet og sann glede over å fremføre et budskap i tiden vi venter.

Allsang

Tittelen Stille natt, Hellige natt passer perfekt til det vi får være tilhørere til. Ja, ikke bare tilhørere, men også delaktige gjennom en kort sekvens allsang.

Men hele tiden - i alle fall i veldig mange av innslagene - er det kjente sanger som vi i det minste inni oss deltar i.

Kort sagt nok en førjulskonsert som sitter som godt minne i lang tid og som vi kan glede oss til om et år. For en så lang og god tradisjon får vi håpe ikke blir satt strek over.

Med tre konserter i våre bydeler får vi også bekreftet at de er svært populære lokalt. Om noen kunne tenke seg å få med forestillingen på Manglerud i morgen kveld, er de nok for sent ute.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn