Prince angriper politivold

AKTUELL MED MUSIKKVIDEO: Rockeartisten Prince har engasjert seg i kampen mot politivold i USA. Her fra Roskildefestivalen i 2010.

AKTUELL MED MUSIKKVIDEO: Rockeartisten Prince har engasjert seg i kampen mot politivold i USA. Her fra Roskildefestivalen i 2010. Foto: Khan Tariq Mikkel (NTB Tema)

I en video nylig sluppet av Prince, belyser stjernen de kraftige protestene mot politivold som har preget byen Baltimore det siste året.

24.07.15 11:07

Los Angeles (NTB): Siden han ikke er kjent som en utpreget politisk artist, vekker det oppsikt at Prince har engasjert seg så pass sterkt i politivoldsdebatten i USA det siste året, melder avisa Los Angeles Times.

Først ga han ut låta «Baltimore», og nå lanserer han video til kuttet, der Michael Brown og Freddie Gray – begge menn som ble drept av politi – er i fokus.

«Systemet er ødelagt, vi trenger unge mennesker til å fikse det, vi trenger nye ideer,» synger Prince over opptak av demonstrasjoner og bilder av Brown og Gray.


Økende søkelys

Flere store artister i soul, RnB og pop-sjangeren har brakt politivold og rasekamp i USA på agendaen den siste tiden.

Lauryn Hill slapp i fjor sommer låta Black Rage, en fri tolkning av Sound of Musics My Favorite Things, dedikert til Ferguson. Også neo-soulstjernen D´Angelo, som nettopp gjestet Norge, ga i fjor ut et helt album dedikert til tematikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag