RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AKTUELL MED MUSIKKVIDEO: Rockeartisten Prince har engasjert seg i kampen mot politivold i USA. Her fra Roskildefestivalen i 2010.
AKTUELL MED MUSIKKVIDEO: Rockeartisten Prince har engasjert seg i kampen mot politivold i USA. Her fra Roskildefestivalen i 2010. Foto: Khan Tariq Mikkel (NTB Tema)

Prince angriper politivold

Sist oppdatert:
I en video nylig sluppet av Prince, belyser stjernen de kraftige protestene mot politivold som har preget byen Baltimore det siste året.

Los Angeles (NTB): Siden han ikke er kjent som en utpreget politisk artist, vekker det oppsikt at Prince har engasjert seg så pass sterkt i politivoldsdebatten i USA det siste året, melder avisa Los Angeles Times.

Først ga han ut låta «Baltimore», og nå lanserer han video til kuttet, der Michael Brown og Freddie Gray – begge menn som ble drept av politi – er i fokus.

«Systemet er ødelagt, vi trenger unge mennesker til å fikse det, vi trenger nye ideer,» synger Prince over opptak av demonstrasjoner og bilder av Brown og Gray.


Økende søkelys

Flere store artister i soul, RnB og pop-sjangeren har brakt politivold og rasekamp i USA på agendaen den siste tiden.

Lauryn Hill slapp i fjor sommer låta Black Rage, en fri tolkning av Sound of Musics My Favorite Things, dedikert til Ferguson. Også neo-soulstjernen D´Angelo, som nettopp gjestet Norge, ga i fjor ut et helt album dedikert til tematikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere