Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsesse Märtha: Skru av appene

SNAKKET OM HØYSENSITIVITET: Prinsesse Märtha Louise på scenen under konferansen Sensitiv og Sterk i Arbeidslivet på Litteraturhuset onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SNAKKET OM HØYSENSITIVITET: Prinsesse Märtha Louise på scenen under konferansen Sensitiv og Sterk i Arbeidslivet på Litteraturhuset onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Mennesker som er høysensitive og tar inn for mange sanseinntrykk må lære seg å «skru av appene», sier prinsesse Märtha Louise.

Sammen med sin makker Elisabeth Nordeng holdt prinsessen foredrag på et seminar om såkalt høysensitivitet i Oslo tirsdag.

– Man får en overstimulans av impulser. Det er slitsomt, sa prinsessen til tilhørerne på Litteraturhuset.

Hun hevder at omkring hver femte person er såkalt høysensitiv.

– Det er utrolig mange mennesker. Det er viktig når du har oppdaget at du er høysensitiv at du tar hensyn til det. Skaff deg en jobb som gjør at det fyller på, sa prinsessen.

For høysensitive kan det være strevsomt for eksempel å jobbe i åpent kontorlandskap, ifølge de to foredragsholderne, men man kan ikke forvente at omgivelsene legger til rette. De anbefaler ørepropper, nærhet til naturen og spirituelle verktøy. Slik kan man «skru av appene» som gir en overflod av sanseinntrykk, mener de.

– Du må ta ansvaret tilbake for hvordan du har det, var prinsessens råd. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!