Den helt nye boken Klok på følelser fra Gyldendal er tema i nyeste episode av Fagbokpodden. Du kan lytte til episoden i NA Lyd, iTunes, Acast, Spotify og andre podkast-apper, - eller nederst i artikkelen.

Episoden er en samtale med Aksel Inge Sinding som har skrevet boken sammen med Jan Reidar Stiegler og Leslie Greenberg.

Her er noe av det du kan høre om i episoden:

  • Finnes det normale familier?
  • Hvorfor blir ofte kvinner trist og menn sint?
  • Hvorfor er det greit å ha en diagnose, men ikke å vise følelser?
  • Kan man bli ødelagt av emosjonelle sår?
  • Hvorfor føler du ofte noe annet enn det du tror?

Følelser har fått et frynsete rykte

- En av hovedgrunnen til at vi ønsket å skrive denne boken er at følelser har fått et frynsete rykte i samfunnet generelt, sier Sinding i episoden.

Han mener det har oppstått en kløft mellom den faglige forståelsen i psykologien om at følelser må faktisk uttrykkes og at vi må akseptere følelser, og oppfatningen blant folk flest. Å undertrykke vil veldig sjelden vil føre til noe godt, mener han.

Ønsker å nå ut til flere

Både denne og forrige episode om Når barn er pårørende er et godt eksempel på hvorfor Nettavisen Lyd ønsket å starte Fagbokpodden: temaet er så viktig og boken så nyttig at den fortjener et større publikum enn bare fagfolk.

Episoden er på ca 15. min. Lytt i spilleren nedenfor, i Nettavisen Lyd, iTunes, Acast, eller Spotify. Bruker du en app, trykk gjerne på abonner, og skriv gjerne en vurdering av episoden.

Lik gjerne Fagbokpodden på Facebook for å følge med på kommende episoder.