Gå til sidens hovedinnhold

Ride Rødtvet Ride!

Det var stor musikkglede da Rødtvet skoles musikkorps og kor slo seg sammen med konsert søndag. Et av høydepunktene var Mustang Sally fra filmen The Commitments.

Rødtvet: Den legendariske filmen The Commitments, som kom ut i 1991, var bakgrunnen for søndagens konsert i Grorud Samfunnshus. Selv om det ble utvist musikalsk talent og glede innen flere genre var det slagere fra filmen som fikk åpne ballet. De kom på rekke og rad Nowhere to run, Take me to the river og selvfølgelig Mustang Sally som fikk frem smilet også hos foreldregenerasjonen.

Hes rock

Det var et bredt arrangement, med korps, koring og en imponerende vokal fra eneste solist; Marianne Strøm. Hun sang med sin litt hese røst, og overrasket med rocka tyngde i stemmen, til tross sin unge alder. Etter at publikum hadde fått gjenopplevd irsk rock fra tidlig 90-tall, fikk de et stilbrudd med stil!
Freestyle-dansere fra Apaløkka viste sine kunster i glitrende kostymer, før Rødtvet sangkor overtok med nydelige sanger fra musikaler som Annie og Oliver Twist, og norske klassikere der de blant annet ba om å få være barn i sangen "Ta ikke leken fra meg". Sangen er hentet fra barne-tv og Portveien 2 og var kanskje en påminnelse i disse tider da barn synes å få være barn så altfor kort.

Hallelujah!

Helt til slutt fikk da også publikum rosinen i pølsa, da hele ensemblet sto sammen på scenen. Det begynte med solo gitar, mens vokalist Strøm preget sin hese, men klokkeklare røst inn i publikum med Leonard Cohens store slager Hallelujah. Etter hvert fikk hun støtte av både korps og kor, og hevet over en hver tvil; Det var vakkert.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping