RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riverton-prisen til Karin Fossum

Karin Fossum fikk Rivertonprisen.
Karin Fossum fikk Rivertonprisen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
– En ufattelig stor og gledelig overraskelse, som jeg aldri hadde ventet meg!  Sier Karin Fossum.

(Kultur): - Her, i ensomheten ute på landet og med mye hardt arbeid, kan jeg nesten glemme at jeg fremdeles blir vurdert, sier årets prisvinner Karin Fossum.

Karin Fossum er tildelt Rivertonprisen for beste krim i 2014 for boka «Helvetesilden». Det er andre gang hun får prisen.

Det er Rivertonklubben som deler ut prisen.

«Helvetesilden» er bok nummer tolv i serien om etterforsker Konrad Sejer. Første gang Fossum fikk prisen var i 1996 for «Se deg ikke tilbake!», den andre boka om Sejer.

Årets vinner er, kanskje ikke overraskende, en av dem som forlengst har plassert seg i førstedivisjonen av norsk krim, både her hjemme og i utlandet. Hennes første krimbok kom i 1995 og forfatterskapet har vært stort og seriøst. Hun dyrker nærportrettet av menneskene hun forteller om, lar oss komme bak fasaden, under huden, i sin søken etter motiv og årsak for forbrytelsene. Slik er det også denne gangen hvor hun fokuserer med stor innlevelse på barn og oppvekst, alenemødre og omsorg. Det er sårt og vondt og brutalt, heter det i juryen begrunnelse.

Fossums bøker er oversatt til 25 språk. Flere av bøkene er filmet både for radio og TV med Bjørn Sundquist i hovedrollen som den ettertenksomme politimannen.

Andre nominerte i år var Asbjørn Jaklin, Rød sone; Merete Junker: Venuspassasjen; Marit Reiersgård: Jenta uten hjerte og Gunnar Staalesen: Ingen er så trygg i fare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere