*Nettavisen* Nyheter.

Roar Uthaug regisserer ny «Tomb Raider»

SKAPTE BØLGEN:  Jonas Hoff Oftebro , Ane Dahl Torp, regissør Roar Uthaug, Kristoffer Joner og Edith Haagenrud presenterte «Bølgen» i Haugesund, Nå skal Uthaug regissere nye «Tomb Raider». Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

«Bølgen»-regissøren får ansvaret for nystarten av «Tomb Raider», 12 år etter den siste filmen i serien med Angelina Jolie.

(Kultur): Det er Hollywood Reporter som melder at nordmannen skal regissere filmen, som fremdeles står uten tittel og skuespillere.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Dette er veldig stort, sier Uthaug, ifølge NRK.

Publikum ble først kjent med arkeologen Lara Croft i dataspillet «Tomb Raider» fra 1996, og det ble nærmest umiddelbart satt i gang planer om en film baser på spillet.

Jolie spilte Croft i to filmer tidlig på 2000-tallet. Begge filmene var kassasuksesser, men de fikk for det meste svake kritikker.

Den nye filmen er ikke en fortsettelse på filmserien med Jolie, men skal i stedet handle om Crofts første h@eventyr. En mulighet er at «Tomb Raider»-spillet fra 2013, der Croft blir strandet på en øy med en voldelig sekt, blir utgangspunktet for filmen.

«Bølgen» var en kjempesuksess på norsk kino, og har også blitt bemerket i utlandet. «Tomb Raider» blir Uthaugs første engelskspråklige film. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag