RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKAPTE BØLGEN:  Jonas Hoff Oftebro , Ane Dahl Torp, regissør Roar Uthaug, Kristoffer Joner og Edith Haagenrud presenterte «Bølgen» i Haugesund, Nå skal Uthaug regissere nye «Tomb Raider».
SKAPTE BØLGEN:  Jonas Hoff Oftebro , Ane Dahl Torp, regissør Roar Uthaug, Kristoffer Joner og Edith Haagenrud presenterte «Bølgen» i Haugesund, Nå skal Uthaug regissere nye «Tomb Raider». Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Roar Uthaug regisserer ny «Tomb Raider»

«Bølgen»-regissøren får ansvaret for nystarten av «Tomb Raider», 12 år etter den siste filmen i serien med Angelina Jolie.

(Kultur): Det er Hollywood Reporter som melder at nordmannen skal regissere filmen, som fremdeles står uten tittel og skuespillere.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Dette er veldig stort, sier Uthaug, ifølge NRK.

Publikum ble først kjent med arkeologen Lara Croft i dataspillet «Tomb Raider» fra 1996, og det ble nærmest umiddelbart satt i gang planer om en film baser på spillet.

Jolie spilte Croft i to filmer tidlig på 2000-tallet. Begge filmene var kassasuksesser, men de fikk for det meste svake kritikker.

Den nye filmen er ikke en fortsettelse på filmserien med Jolie, men skal i stedet handle om Crofts første h@eventyr. En mulighet er at «Tomb Raider»-spillet fra 2013, der Croft blir strandet på en øy med en voldelig sekt, blir utgangspunktet for filmen.

«Bølgen» var en kjempesuksess på norsk kino, og har også blitt bemerket i utlandet. «Tomb Raider» blir Uthaugs første engelskspråklige film. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere