RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KAN VINNE PRIS: Roy Jacobsen kan bli første nordmann som vinner Man Booker-prisen for «De usynlige».
KAN VINNE PRIS: Roy Jacobsen kan bli første nordmann som vinner Man Booker-prisen for «De usynlige». Foto: Cappelen Damm

Roy Jacobsen på kortlisten til Booker-prisen

Sist oppdatert:
Den engelske oversettelsen av Roy Jacobsens «De usynlige» er en av seks bøker som kan vinne årets internasjonale Booker-pris.

Jacobsen er første nordmann som er kommet så langt. 

Man Booker-prisen er en av de mest prestisjefylte litteraturprisene i verden. Den er det internasjonale motstykket til den britiske Bookerprisen, og gis til beste bok som er oversatt til engelsk. 

I mars ble det kjent av Jacobsen var blant 12 bøker som kom på langlisten til Booker-prisen, også dette som første nordmann. Vinneren, som vil motta over 500.000 kroner, kåres til sommeren. 

Prisen deles med oversetter av romanen.

Jaovbsen skal konkurrere med blant annet Amos Oz fra Israel og danske Dorthe Nors. 

«De usynlige» utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene fra 1913 til 1928. Den fikk strålende mottakelse fra anmelderne da den ble gitt ut på norsk i 2013. VG ga blant annet boken en sekser, mens Dagbladet mente det er «rett og slett en helt fantastisk roman». 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere