RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rune Angell-Jacobsen lokker menn til romanserier

KNABBET NYTT MARKED: Mandag 9. mars slippes en ny romanserie signert Rune Angell-Jacobsen, Tvillinger i krig, med handling fra Trondheim under 2. verdenskrig. Første bok har et opplag på 50.000 bøker. Foto: Foto:
KNABBET NYTT MARKED: Mandag 9. mars slippes en ny romanserie signert Rune Angell-Jacobsen, Tvillinger i krig, med handling fra Trondheim under 2. verdenskrig. Første bok har et opplag på 50.000 bøker. Foto: Foto: Foto: John Andresen (NTB Tema)
Sist oppdatert:
Rune Angell-Jacobsen skriver kioskveltere fra krigens dager.

Av Veronica Karlsen, NTB

Ikke et vondt ord om kvinnelige lesere, men det hører til sjeldenheten at en stor skare mannlige lesere henger seg på en romanserie fra begynnelse til slutt.

Det fikk Rune Angell-Jacobsen til med sin «Amerika!»-serie, som strakte seg over hele 52 bøker.

Nå lanserer Schibsted forlag Angell-Jacobsens nye romanserie, «Tvillinger i krig». Og forlaget satser stort og har troen på at dette kan bli en lignende suksess. Hele 50.000 bøker spanderes på førsteboka «For land og kjærlighet».

– Krigen er en dramatisk del av vår historie. Det er vår nære historie, men likevel en tid som var veldig annerledes. Nei, vi slutter ikke å interessere oss for disse årene, og jeg håper jeg har skapt en fortelling som appellerer til begge kjønn, sier forfatteren til NTB.

SE OGSÅ:

Jo Nesbø: - Det er min jobb å lure deg

Emma Healey:Dement detektiv erobrer verden

Historiske personer

Han sier videre om visjonen bak serien:

– Jeg har villet løfte fram to krigsinnsatser som fortjener oppmerksomhet. Den ene er kampflygerne, og den andre er kvinnene som var hemmelige agenter, og som fikk lite anerkjennelse i ettertid.

Forfatteren medgir at det er et ambisiøst prosjekt å følge to hovedpersoner, tvillingparet Åse og Thor, gjennom krigen. Så langt har han skrevet sju bøker og ser for seg at serien godt kan komme til å telle et tosifret tall før han sier stopp.

– Kjærlighet og intriger hører med, men jeg har vært vel så opptatt av at historien skal fremstå troverdig. Alt er bygget på det som virkelig skjedde under krigen, og selv om hovedpersonene er fiktive, dukker det også opp en og annen historisk person.

Fakta: Rune Angell-Jacoben

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Fakta om Rune Angell-Jacobsen

* Født i 1947.

* Er fra Florø, men bor nå i Bjugn.

* Han har en lang karriere i Luftforsvaret bak seg, med tjenestesteder fra Andenes i nord til Brussel i sør.

* Han debuterte med en spenningsroman på Cappelen i 1978 («SAS-fly kapret») og fulgte opp med ny roman på samme forlag i 1980.

* Så kom storserien «Amerika!» i regi av Bladkompaniet, som da den var ferdig telte 52 bøker.

* Det har blitt både spenning, krim og historiske romanserier fra forfatteren – som har skrevet i alt over 120 utgivelser.

* «Sara Vakker», «Amerika!» og «Folket på Lindstad» er noen av hans mest populære romanserier.

* Han topper ofte bestselgerlisten for e-bøker.

* Den nye romanserie, «Tvillinger i krig» lanseres i stort opplag i disse dager. Første bok har et opplag på 50.000 eksemplarer.

* Første bok, «For land og kjærlighet», kommer for salg mandag, mens «Vi som elsket» slippes 9. mars.

* Fortellingen begynner høsten 1939, og hovedpersonene er de 19 år gamle tvillingene Åse og Thor Vangen fra Trondheim. (©NTB)

– Men jeg har vært opptatt av å gjøre dette på en skikkelig måte. Det siste jeg ønsker, er å støte noen, eller å skrive om historien, understreker Angell-Jacobsen – som blant annet lar krigshelter som Ole Reistad og Wilhelm Mohr figurere.

Dramatisk

Forfatteren, som har bakgrunn som offiser i Luftforsvaret, forteller at han har hatt en livslang interesse for Den annen verdenskrig. Nå håper han tidspunktet for romanserien er god. Interessen for krigen ser i alle fall ikke ut til å avta, noe blant annet seertallene til «Kampen om tungtvannet» vitner om.

Angell-Jacobsens romanserien starter opp i Trondheim når kalenderen viser 1939. Tvillingene Åse og Thor er bare 19 år, men som henholdsvis lotte og jagerflyger får de snart erfare dramatiske hendelser på virkelig nært hold.

– Åse opplever bombingen som nesten utsletter Steinkjer. Deretter tar hun seg nordover og blir pleierske på et felthospital, røper Angell-Jacobsen.

Og tvillingbroren Thor er ikke mindre i begivenhetenes sentrum:

– Kampflygerne våre er en gruppe som fortjener mye mer oppmerksomhet enn de har fått. De var idealistiske ungdommer som på eget initiativ reiste ut og meldte seg til tjeneste for landet, og de opplevde enorme tapstall, sier forfatteren.

KIOSKVELTERE FOR MENN: Mandag 9. mars slippes en ny romanserie signert Rune Angell-Jacobsen, "Tvillinger i krig", med handling fra Trondheim under 2. verdenskrig. Første bok har et opplag på 50.000 bøker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere