Gå til sidens hovedinnhold

Sart og tøft vs. kule kuer

I et slitent kontorlokale på Ensjø setter Ragnhildur Gullberg fra Ullevål og Anne Marit Noraker fra Skøyen farge på lerretet.

ENSJØ/SØRKEDALEN: – Det fungerer veldig bra å ha atelier her oppe. Jeg malte en periode på kjøkkenet hjemme, men det var ikke noen stor suksess. Det ble mye rydding, smiler Noraker.

Planter og portretter

I fjerde etasje i den gule kontorbygningen på Ensjø har Anne Marit endelig fått armslag. Og veggene bærer tydelig preg av kreativitet.

– Det er en blanding her nå av planter og portretter. En utstilling jeg hadde for en stund siden fikk tittelen «I tykt og tynt» og der hadde jeg, slik tittelen tilsier, fokus på parforhold. En utstilling jeg hadde før jul gikk aller mest på portretter, sier Noraker.

– Berører oss

Hennes valgte materiale er akryl, for som hun selv sier det:

– Akryl passer best til utålmodige mennesker. Man har kontroll på malingen og kan i tillegg velge å blande inn ulike medium slik at uttrykket forandres.

Noraker jobber på Oslo Byarkiv, er opptatt av Oslo bys historie og hva som berører oss mennesker.

– Jeg jobber ofte med utgangspunkt i et foto men så fort fargene settes på lerretet lever også bildene sitt eget liv. Jeg har hele tiden et ønske om at maleriene skal berøre folk. At de skal være sanselige.

Humor og variasjon

Nederst i gangen, i samme etasje, får Gullberg utløp for sin kreativitet. Hun innrømmer selv at bildene er «litt rare», med en god dose humor og en tydelig fascinasjon for dyreriket.

– Jeg bruker akryl og olje, men liker å eksperimentere med ulike stoffer som gir meg stor mulighet for variasjon. For 20 år siden startet jeg hos kunstner Hans Normann Dahl på Mosebekk tegne- og maleskole. Så jobbet jeg i SAS i flere år, før jeg igjen tok opp tråden i 2004, sier Gullberg.

Hennes arbeider veksler for øyeblikket mellom det figurative og det halvfigurative. Men, i perioder heller hun i tillegg mot det abstrakte.

– Akkurat nå er det mye dyr, eller kule kuer, som jeg kaller dem. Det er humor i bildene og jeg tror jeg inspireres av det meste.

Stiller ut sammen

Neste punkt på agendaen for dem begge er utstilling på Bogstad Gård i Galleri Fjøset. At de har vidt forskjellige bilder håper de kan bli en spennende vri på utstillingen.

– Det blir veldig hyggelig å stille ut sammen og vi håper og tror det vil fungere godt med bildene våre side om side. Neste helg går startskuddet, og da håper vi selvsagt så mange som mulig benytter anledningen, avslutter Noraker.

Salgsutstilling på Bogstad Gård i Sørkedalen fra lørdag 26. mars til søndag 3. april. Åpent fra klokken 12.00 til 16.00 alle dager unntatt mandag.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album