Gå til sidens hovedinnhold

Schjerven tilbake på skjermen

Nordstrandgutten Petter Schjerven er i gang med en ny programserie. Denne gangen søker han landets fremste samlere.

Nordstrand: Schjervens nye serie skal hete Både Og og tar for seg samlere og de ting de samler på. Målet er å finne landets største eller mest fascinerende samling.

Petter Schjerven, som flyttet tilbake til sine røtter på Nordstrand for en tid tilbake, er en selverklært samlersjel og han hevder han er arvelig belastet. Han forteller at han er sønn av en hardt angrepet samler og er oppvokst i et tungt samlermiljø. Programlederen forteller at han samler på alt fra gammel emballasje, til kofferter, skrivemaskiner, noteark, frimerker og mynter til motorsykler og russiske propagandaplakater, og han hevder at det som kjennetegner en samler er gode gener og godt humør.

Schjerven og Både Og er på utkikk er uvanlige ting som folk kan samle på. "Vi er på jakt etter alt mellom himmel og jord - store samlinger, rare samlinger, utenkelige samlinger, vakre samlinger". Schjerven skal fare land og strand for å saumfare samlermiljøene, på jakt etter samlerkongen eller dronningen.

Programmet skal sendes på NRK våren 2008. Sitter noen med en samler i magen eller kjenner til noen som fortjener en omtale i dette programmet, ta kontakt på www.nrk.no/underholdning eller per post: Petter Schjerven, NRK, 0340 Oslo.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta