Gå til sidens hovedinnhold

Admiral P har årets låt

Den mest spilte norske låta i Wimp dette året er Admiral P Feat. Nico D. med låta Engel.

OSLO: – Jeg er veldig takknemlig og setter stor pris på at så mange har hørt på låten vår, takk til alle som har streamet og støtter norsk reggae, sier Admiral P.
Under utdelingen var også Kronprins Haakon til stede, hvor Admiral P og Nico D også hadde en minikonsert.
Norskandelen på topp hundre album er på 36 prosent, mens den på topp 100 låter er på 31 prosent.

Sjarme

– Det er veldig gøy at Admiral P tar steget helt til topps med Engel sammen med Nico D. Reggae har tradisjonelt sett ikke hatt så bredt nedslagsfelt i Norge, men han har tatt oss alle med sjarmen, både i tekster og rytme, sier Wimp-redaktør Bjørn Hammershaug i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lova Siverts setter sin signatur i Operaen

Surrealistisk

Av norske album er det Highasakite som har utmerket seg og tar førsteplassen med plata Silent Treatment.
– Vi vil bare lage det beste albumet vi kan. Det er vår oppgave. Det er ganske surrealistisk å få denne prisen. Det kom som en overraskelse, sier Highasakite.
– Bandet har, uten å skuffe norske tilhengere, lagt ned en betydelig arbeidsinnsats i utlandet dette året, noe som gjør at vi ønsker Highasakite lykke til med å nå stadig nye høyder. Vi gleder oss til fortsettelsen, dette er moro, sier Sveinung Rindal, global redaksjonssjef i WiMP.

Konsert i Oslo 2015

Etter å ha solgt ut Rockefeller hele tre ganger i 2014 offentliggjør Highasakite nå sin eneste konsert i Oslo i 2015. Konserten finner sted på Sentrum Scene 30. april (natt til 1. mai).

2014 har mildt sagt vært et hektisk år for Highasakite. Siden albumslippet i februar har de rukket å turnére i USA, Europa, Asia og Australia.

Her hjemme i Norge har kvintetten vært ute på to turnéer, hvor nesten samtlige konserter har vært utsolgt, i tillegg til en svært travel festivalsommer rundt det ganske land. Albumet er fortsatt på VG-lista etter hele 41 uker, uten å ha vært utenfor listen en eneste gang siden det ble sluppet.

I helgen opptrådde Highasakite på P3 Gull, hvor de også var nominert i kategoriene "Årets Live" og "Årets Låt", Silent Treatment gikk dessuten nylig helt til topps i redaksjonenes lister i Dagbladets og Gaffa da de skulle kåre 'Årets Beste Norske Album'.