Gå til sidens hovedinnhold

Tijuana Bar åpner på Majorstuen

Restauranten på Løkka må si nei til et tusentall gjester hver måned. Med kaktus og klapperslange på menyen inntas nå vestkanten.

LØKKA/MAJORSTUEN: To dager før åpningen torsdag sto lokalene i Sporveisgata 35 på hodet. Malingsspann, møbler, tomflasker, byggestøv og verktøy fylte hver krik og krok. Hvordan restauranteierne og deres håndverkere trakterer de siste døgnene og får stedene til å skinne i tide, er et ørlite mysterium.

For ett år siden åpnet Tijuana Bar i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. Autentisk stil på mat og drinker tok området med storm, og sammen med Taco Republica i Torggata traff Hajir Rozbahani og Michael Weerasinghe tydeligvis et marked som hadde savnet sterkere farger, smaker og opplevelser fra Mexico.

Eierne selv beskriver det autentiske samt barfokus kombinert med middagssetting som de største suksessfaktorene.

Fikk eksplosiv respons

Tijuana på Løkka nådde det de mente var et realistisk årsbudsjett allerede i juli. Og siden opplevde de at det tok helt av.

– I sommer utvidet vi restauranten og åpnet uteserveringen. Da eksploderte responsen. Vi har hatt problemer med å ta unna og må si nei til masse gjester som vil ha bord, sier Michael Weerasinghe.

Eierne hadde ikke forutsett at uteserveringen skulle være smekk full nærmest hver dag. Trøkket gikk rett og slett ut over servicegraden.

– Vi mener god service er utrolig viktig å opprettholde, ikke minst når det går bra. Men vi begynte å slite under presset. I den perioden startet vi planlegging av flere steder som kunne samarbeide og utfylle hverandre, forklarer medeier.

Taco med klapperslange?

Torsdag 30. oktober åpner Tijuana i lokalene der San Leandro Tapas i lang tid hadde tilhold. Sammenlignet med avdelingen på Løkka, vil det være sterkere spesialisering på taco, og på Majorstuen har stedet lagt Taceria til navnet.

Rettene med lam og and selger best, men mulighetene for å smake langtidsstekt klapperslange vil også være på plass. Michael Weerasinghe beskriver smaken som en krysning av ål og kylling.

– Ingen har klaget på smaken. Det er kjempegodt, men ganske få tør prøve, medgir han.

Lenge har Tijuana-gjengen forsøkt å få gresshopper gjennom tollen og inn på menyen, men det har myndighetene foreløpig satt en stopper for.

Har en råvareutfordring

Det er ikke bare smakfulle og trendy insekter som skaper bryderi for en fremadstormende restaurant. Det faktum at det på Tijuana Bar på Løkka går med 15 tonn avocado og 12 tonn lime, har skapt et problem med å jevnlig få tak i nok gode råvarer.

LES OGSÅ: Spis ekte kaktus på Tijuana Bar

– Noen uker kjører vi byen rundt for å finne moden avocado og lime. Det blir ikke god guacemole med steinhardt avocadokjøtt, sier Weerasinghe.

Tijuana søker også nå etter flere servitører, men sliter med å få tak i faglærte.

– Helst skulle vi bare ansatt folk som kan service og restaurant til fingerspissene. Vi får mange søknader på stillingene, men ønsker oss flere med fagbrev. De vil få en utviklende og god arbeidsplass her med spennende råvarer og konsept, markedsfører den søkende arbeidsgiveren.

I Sporveisgata blir det 160 sitteplasser. De to første ukene starter man opp forsiktig og benytter bare første etasje. Stedet åpner til lunsj og kjøkkenet holder koken til klokka 22 på hverdager og 23 i helgene.

LES OGSÅ: Aymara: Ny restaurant i Parkveien