Gå til sidens hovedinnhold

Showcase på Smuget

Hver onsdag på Smuget, har nye og ukjente band muligheten til å spille for et stort publikum.

I snart to og et halvt år har de tre ungguttene i Liba Liba Skunk sett frem til en liknende mulighet som de fikk på Smuget, onsdag kveld.

For å spille på Smuget må man være fylt 20 år, noe guttene i LLS ikke gjør før i 2011.

-Det har vært mye frem og tilbake, men de som driver øvingslokalet vårt har noen kontakter her, så det ordnet seg til slutt, fortalte de.
-Vi digger opplegget her, for man har virkelig muligheten til å vise seg fram og kose seg på scenen, og dèt er det ikke ofte band som oss har anledning til.

For det meste konkurranser

Som et ungt og relativt ukjent band i dag, er det som regel i forbindelse med Ungdommens Kulturmønstring at man har muligheten til å vise seg frem for et publikum. Den slags konkurranser er LLS prinsippielt imot.

De mener det tar bort spillegleden hos folk, og nettopp spillegleden er svært grunnleggende innen musikk.

- Jeg for min del begynte å spille musikk da jeg hørte The Beatles for første gang, jeg måtte få utløp for den energien det gav meg, sier gitarist, Sigurd Jovik Bræin.

Møttes via musikken

De tre musikerne er opprinnelig fra Bislettområdet. Tilsammen har de spilt musikk i nesten 30 år, og har ingen umiddelbare planer om å gi seg.

Det var helt tilfeldig at de begynte å spille i band ilag, selv om bassisten og gitaristen har kjent hverandre siden barneskolen, var det først da de falt for trommingen til Hans Marius Indahl at banddrømmen ble en realitet.

- Vi har en gjensidig respekt for hverandre som musikere, og ble venner først etter at vi begynte i LLS, sier Bræin. - Det er en mye bedre forutsetning for å lykkes, enn om vi hadde vært bestevenner som hadde startet band, fortsetter han.

Resten av bandet nikker, tydelig fornøyd med formuleringen til Sigurd Jovik Bræin. For LLS sin del håper vi showcasen på Smuget er første steg på vei mot noe stort.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten