Gå til sidens hovedinnhold

Siste innspurt før revystart

Den 28. februar går startskuddet for årets Manglerudrevy. Revysjef Mathilde Nordstrand frykter det kan bli den siste på en stund.

MANGLERUD: Det bygges tribune som skal kles i sort i et rom. I et annet sitter åtte skuespillere og øver på replikker og tekster sammen med instruktørene sine. Ellers er det stille i korridorene på Manglerud videregående skole. Det er lite som vitner om at det nærmer seg premiere på revyen "MRK- superjakten på det perfekte hallo".

TV-inspirasjon

Årets revy er, som navnet tilsier, inspirert av TV. MRK er en nyoppstartet TV-kanal hvor de ansatte jakter på den perfekte hallomannen, eller hallodamen.

Vi spiller litt på at det kom så mange nye TV-kanaler i høst, forteller en av to revysjefer, Mathilde Nordstrand.

Alt i revyen har med TV å gjøre. Det er TV-programmer, reklame, og altså denne superjakten som står i fokus.

Det er åtte skuespillere. Tre jenter og resten gutter, sier Nordstrand. Audition ble arrangert tidlig i høst. Likevel er det ikke før de siste ukene de har begynt å øve for alvor.

Det var ganske få som møtte opp på audition, og det som går igjen er at det er tredjeklassingene som viser størst engasjement, sier Nordstrand, som selv går i 3. klasse.

I tillegg til skuespillere er det band, sminkører, lyd og lysansvarlige og kostymemakere for å nevne noen. Elever fra alle klassetrinn deltar.

Jeg er imponert over forestillingen og det de har fått til, sier Nordstrand og forteller at de nylig har mistet dramalinjen ved skolen.

90 dramaelever ble flyttet til Bjørnholt. Dermed ble utfordringene rundt revyen enda større.

Men interessen rundt skolerevyen er ikke slik den engang var. Nå er det ikke så attraktivt å være med lenger, så vi merker at det blir færre og færre som orker å være med å arrangere revy, sier hun.

Nordstrand antyder at dette kanskje kan være siste gang Manglerudrevyen blir satt opp.

Nå har det vært revy på Manglerud i sju år sammenhengende. Før det var det en pause på fem år. Det spørs om det ikke går mot en slik pause igjen nå, sier hun.

Eksterne forfattere

Til å skrive manus til revyen har elevene hentet hjelp fra to med erfaring fra TV og revy. Karoline Hermansen jobber mye med barne-tv, mens Henning Vesterby blant annet har spilt i revy tidligere. Også skuespillerne har jobbet med manuset.

Disse skuespillerne beviser iallfall at man ikke trenger å gå på dramalinjen for å være gode skuespillere. Dette blir bra, så kom og se! avslutter Nordstrand.

Premieren er 28. februar. Deretter spilles revyen hver kveld klokken 19 fram til 8. mars.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten