Gå til sidens hovedinnhold

Sjeldne dyr på veggen

Sandbakken i Østmarka har fått opp ny bildeutstilling i sitt galleri. Denne gangen er det sjeldne dyr og planter som pryder markastuas vegger.

Østmarka: Både gaupe, spissnutefrosk, hønsehauk og orrfugl er blant motivene som illustrerer de sjeldne og utrydningstruede artene. De fleste dyrene og plantene er å finne i Østmarka. Utstillingen blir derfor en liten reise i Østmarkas natur; du møter solblommen som er funnet ved Sandbakken, flaggermusa lange fra Siggerud, dvergspetten som trives ved Skraperudtjern og fiskeørn som kan observeres ved Losbyvassdraget.

Det er Oslo kommune Friluftsetaten som står bak utstillingen som tidligere har vær vist både under Oslo Miljøvestival i 2006 og på Oslo Bymuseums markautstilling. På Sandbakken vil utstillingen stå fram til november.

Arbeidet med å bevare det biologiske mangfoldet, alle typer livsformer, er av FN nevnt som en av framtidas viktigste miljøutfordringer. Biologisk mangfold har blitt kalt "Livets bibliotek" og stadig forsvinner sider av bøker du aldri har fått muligheten til å lese, forklarer Trude Olsen i Friluftsetaten som har plukket ut de 16 bildene av meget høy kvalitet. Her er blant annet naturfotografer som Tom Schandy, Pål Hermansen og Bård Bredesen representert.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis