Gå til sidens hovedinnhold

Sjørøverne kommer!

Det loves musikk, leker for barn og ekte sjørøverstemning, når Christian Radich inntas søndag under en splitter ny festival.

AKERSHUSSTRANDA: – Dette er jo den flotteste skuta i byen, sier festivalsjef Sigurd Øien der han geleider Lokalavisens utsendte rundt på dekk på Christian Radich.

Tradisjonsskapende

Det er aller første gang at festivalen "En midtsommernatts drøm" går av stabelen, og det loves musikk og utfart med skuta, i tillegg til at det blir leker for barn hele dagen, teaterforestillinger og hyllest til sjøfart og sjørøverne.

– Det er gjennom Fantasiforbundet, som er en barne og ungdomsorganisajson, at vi har søkt om midler til denne festivalen, sier Sigurd som håper på å få til en tradisjon.

Sjøfartsromantikk, leker og guidede turer på skuta, samt litt levende rollespill for barna og eventyr, fortellinger og sagn står på programmet.

Skuta kaster loss klokken 18 på søndag, og da blir det flere minikonserter med kjente artister som Odd Børretzen, Lisa Strindberg, Helene Bøksle og Kavaleriet.

– Det blir også et stort saltvannsakvarium stående på kaia, forteller Sigurd.

For 500 kroner kan man oppleve seilas med konserter, spise så mye reker man skulle ønske, og en magisk kveld, lover festivalsjefen.

Etterfest

Det loves i tillegg etterfest på Skansen, når skuta går i havn klokken 23, med mer eller mindre ukjente artister.

Morsom underholdning står Borgarting Improvisasjonsteater for, og det er fare for latterbrøl, kan festivalsjefen røpe. Så om du skulle se sjørøvere på havna på søndag er det bare å følge med bort til skuta.

Billetter kan kjøpes på billettservice.no.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler