Gå til sidens hovedinnhold

Solid økning for Folkemuseet

Norsk Folkemuseum på Bygdøy hadde i 2009 hele 250 555 besøkende, mot 237 609 i 2008, en økning på fem prosent. Nå satser de på like gode tall i år.

BYGDØY: Utstillingen Håkon Gullvåg: Portretter – Personer fra norsk samtid 1979 – 2009 er en av årsakene til suksessen.

Hele 35 prosent økning hadde Norsk Folkemuseum i åpningsmåneden i oktober. Derfor valgte de å forlenge den populære utstillingen til 10.januar og samme dag klokken 13.00 vil kunstneren selv være til stede og signere sin nye bok ”Speil for tidens ansikt – Gullvåg-portretter 1979-2009.

- Veldig fornøyd

Informasjonsleder Paal Mork er strålende fornøyd med de gode tallene og sier at de traff veldig bra med de tiltakene de gjorde i året som gikk.

- Vi er veldig fornøyd og fikk så mange besøkende vi håpte på. Vi gikk inn i det nye året i fjor med analyser på at det ville komme færre turister i forbindelse med finanskrisen. Derfor måtte vi gjøre noen mottiltak for å få folk til å besøke oss, sier Paal Mork til Lokalavisen.

Derfor har de satset sterkt på å finne utstillinger som trekker et større publikum.

- Både Gulvåg sin utstilling og Back to the 80`s var to utstillinger som var en suksess, sier han videre.

50-tallet i fokus

Paal Mork er fast bestemt på at de skal jobbe knallhardt videre for å få like gode besøkstall i år.

- Vi skal jobbe svært effektivt for å opprettholde de gode tallene. Vi gleder oss til vi kan presentere vårt nye ”Trønder-tun” 10.juni. Denne utstillingen skal vise hvordan det var på 50-tallet her i Norge, forteller Paal Mork.

Han forteller at den skal skildre hvordan Norge var rett etter krigen med en utvikling som ikke var helt i samråd med den oppfatningen mange har i dag.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter