Gå til sidens hovedinnhold

Sølvguttene i Ris kirke

Hold av tirsdag 4. desember. Da kan du igjen oppleve stemningsfull julekonsert med Sølvguttene i Ris kirke.

Ris: Det er niende gang Slemdal Lions og Holmenkollen Rotary arrangerer julekonsert med Sølvguttene i Ris kirke. Og det er stor sannsynlighet for at kirken i år som tidligere vil fylles til randen av musikkinteresserte mennesker.
- Overskuddet fra konserten øremerkes til prosjekt i nærmiljøet og vi trenger derfor den støtten vi kan få, sier Jan Erik Holthe i Holmenkollen rotary.
Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurransen "Let the People Sing". Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik. Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter. Koret har sunget sammen med kjente, internasjonale artister som Kiri Te Kanawa og Barbara Hendrix. Koret har selv fostret nasjonale og internasjonale kunstnere som blant andre operasanger Terje Stensvold og cellisten Truls Mørk. De har i tillegg hatt et nært samarbeide med Den Norske Opera, Oslo Filharmonien, Nationaltheatret og Rikskonsertene i Norge.
Fredrik Otterstad (31) overtok i 2004 som dirigent for Sølvguttene. Fredrik, som er tidligere Sølvgutt, er utdannet ved Universitetet i Oslo og ved Musikkhøgskolen.
Sølvguttenes konsertkor består av 40-50 gutter mellom 8 år til stemmeskiftet, samt 15-25 voksne sangere. De fleste voksne har tidligere vært guttesangere i koret. I tillegg er det rundt 25 gutter på "sangskolen". På konsertturer er vanligvis cirka 45 gutter og 15 voksne sangere med. Sangerne kommer primært fra Oslo og områder rundt Oslo/Oslofjorden.
Ris kirke tirsdag klokken 18.30.
Kilde: www.sølvguttene.no

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere