Gå til sidens hovedinnhold

- Sommer og sol hører sammen!

- Det var på tide med litt sol nå, syntes Jacob (7) fra Grefsen og Andreas (9) fra Korsvoll, da vi traff dem på sommerskole.

Sollerudstranda: - Det er deilig med sol, for det hører liksom med på sommeren. Jeg er litt lei av at det bare regner, og at alle snakker om været, smiler Rikke (10) fra Lysejordet.
Hun er på Oslo kommunes sommerskole denne uken, og tirsdag hadde gruppen funnet veien til Sollerudstranda.
- Sommerskole er kjempegøy, og vi lærer masse. I går for eksempel var vi på tur, også lærte vi å lage insektsugere av syltetøyglass og sugerør. Men jeg gleder meg til å begynne på ordentlig skole og treffe klassen min igjen og, sier Rikke, og forteller at hun har fått mange nye venner på sommerskolen. Deriblant Jacob (7) fra Grefsen og Andreas (9) fra Korsvoll.
- I dag har vi fanget krabber og reker og lekt på stranden. Men vi får ikke lov til å bade, og det er litt dumt. For det blir veldig varmt, synes Jacob, men legger raskt til:
- Jeg var på Mallorca tidligere i sommer, og der var det i hvert fall varmt!
- Tidligere i sommer var jeg i Sverige og Ålesund. I Ålesund så jeg AaFK slå Vålerenga 1-0. Det er nok det jeg kommer til å huske best fra denne sommeren, for jeg elsker Aalesund! gliser Andreas.
- Jeg var i Kristiansand dyrepark. Det var veldig gøy, selv om jeg har vært der før, sier Rikke, og gjør seg klar til å demonstrere sin nye insektsuger.
- Se, den virker!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka