*Nettavisen* Nyheter.

Sony-topp: - Kygo er en av verdens beste musikere

IMPONERER SONY-TOPP: Nordmannen Kygo har gjort et voldsomt godt inntrykk på Sony-sjefen Patrick Moxey gjennom sine ferdigheter som klassisk trent musiker. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

En av musikkindustriens mektigste menn er ekstremt imponert over nordmannen.

09.10.15 18:50

Klikk på bildet for å forstørre.

 

NEW YORK (Nettavisen): Kygo er et av de heteste navnene i musikkens verden for tiden.

24-åringen fra Bergen, som heter Kyrre Gørvell-Dahll, har fått enorme hits internasjonalt med låtene «Firestone» og «Stole the Show», som til sammen er strømmet mer enn 500 millioner ganger på Spotify.

Suksessen er ikke tilfeldig, forteller Patrick Moxey når Nettavisen møter Sonys globale president for eletronisk musikk.

Han oppdaget Kygos musikk etter at bergenseren la den ut på Soundcloud.

- Vi hadde mange møter med Kyrre og etter hvert som vi ble kjent med ham, begynte vi å forstå hvor ekstraordinært talentfull han er som en klassisk skolert musiker, sier Moxey til Nettavisen.

- Han er virkelig en av de beste i verden. Dette var den morsomste tingen ved å oppdage ham; Å innse at han er en ekte elektronisk artist, legger han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJEFEN TIL KYGO: Patrick Moxey er en viktig mann i musikkindustrien, som eier av Ultra og president for Sonys elektroniske avdeling globalt. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Moxey signerte Kygo til plateselskapet Ultra, som han selv eier og som nå er en del av Sony-familien.

- Vi er så stolte over å ha ham i Ultra. Kygos forståelse av elektronisk musikk er vidunderlig - bare se på hvordan han bruker dette for å spille live. Han er på en måte i DJ-kulturen, men han er ikke en DJ, mener Patrick Moxey, som også har en annen nordmann i stallen - DJ Bearson.

Kygo reiser denne helgen til Los Angeles, blant annet for å låse seg inn i et studio og gjøre ferdig sitt aller første album.

- Mange sier at album er en utdøende art, men jeg har lyst til å gi ut et album og føler at det er en milepæl for meg, sier Kygo til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SNART PLATEKLAR: Kygo gleder seg til å gi ut sitt første album. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Patrick Moxey er helt ærlig på at Sony og Ultra har store forventninger til det kommende albumet.

- Albumet kommer til å gjøre det fenomenalt godt! Alle singlene hans gjør det bra. Kygo har et øre for å velge de rette sangene og vokalene til sine spor, sier Moxey til Nettavisen.

Patrick Moxey mener at Kygos suksess vil åpne dørene for andre norske musikere.

- Absolutt! Hvis du er en ung og talentfull musiker i Norge, ser du hvordan Kygo, en av dine landsmenn, har blitt en av verdens største artister. Vi jobber også med Bearson i Ultra, og det er kommer helt sikkert flere fantastiske musikere fra Norge framover, for det er så mye talent i Norge, sier Moxey.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag