Gå til sidens hovedinnhold

Sosial sangglede i Nydalen

28. februar fylte Grefsen Korforening 80 år og i morgen fyller Nydalen Sangforening 150 år. Slike jubileer blir det konsert av.

NYDALEN: Ja, der ser du hvor lenge jeg har vært her, humrer dirigent Arne Haslerud, og peker opp på veggen i Nydalen Samfunnshus.
Berømmelsen fikk han etter å ha vært dirigent for Nydalen Sangforening i 35 år. I anledning jubileene er han dette året også dirigent for Grefsen Korforening.

Samarbeidet er vi selvfølgelig svært fornøyde med og vi synes det er hyggelig med felles øvelser her oppe hver onsdag, sier leder av Grefsen Korforening, Berit Pedersen.

Lang fartstid

Mørket har senket seg over Nydalen da lokalavisens utsendte ankommer korøvelse i samfunnshuset. I en to-seter sitter Gunvor Magnussøn og Grethe Engelberg som begge har sunget i Grefsen Korforening i over 50 år.

Dette er både sosialt og hyggelig og når man har vært med så lenge som oss to, slutter man jo ikke bare sånn helt uten videre, smiler Engelberg og titter bort på venninnen.

Det er hyggelig å ha en fast dag i uken hvor vi samles, synger, prater og koser oss. Og jeg tor man faktisk holder seg lenger ung da også, sier Magnussøn.

Ren glede

Presis klokken halv syv er øvelsen i gang, for dirigent Arne Haslerud vet godt at korenes felles sangkveld kun er få uker unna.

Altså, her blir det fire takter, er dere med meg? Ok, da starter vi, sier Haslerud og plasserer hendene på klaveret.

Vakker sang ljomer utover i lokalet. Noen tramper takten, mens andre smiler gjennom teksten i ren glede. Når Haslerud hører noe han vil styrke eller rette på slipper han klaveret et øyblikk, reiser seg og gestikulerer kraftig mens begge korene holder konsentrasjonen.

Den neste sangen er en vise for «gærne jinter», og det vet vi jo hva er, humrer dirigenten, mens han får svar på tiltale fra første rad. Gruppen ler litt men er raskt klare for å slippe de første tonene. Sangen kjenner utsendte journalist umiddelbart igjen, da som «Oppi lauåsen».

Ønsker flere medlemmer

Onsdag 16. april er det duket for felles sangkveld på Folkets Hus på Kjelsås. Og da håper både Nydalen Sangforening og Grefsen Korforening på fullt hus.

Vi håper at nærmiljøet tar turen for å se på oss og at kanskje noen lar seg inspirere til å starte i korene våre. Vi trenger stadig nye medlemmer, så dette er jo en fin anledning til å vise frem det vi driver med, sier Berit Pedersen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial