Gå til sidens hovedinnhold

Sprer rocken med bilder

Konsertfotograf Steinar Knudsen ønsker mest av alt at flere skal høre på rock.

OSLO/FROGN: Til vanlig jobber Knudsen som grafisk designer for Lokalavisene Oslo, men for tre år siden begynte musikkentusiasten også å ta bilder fra konserter.

– Jeg var jo på disse konsertene uansett. Det blir en kombinasjon av jobb og hobby - en "jobby" kaller jeg det, forteller Knudsen som har fotografert siden han tok foto på videregående skole. Og musikkinteressen har fulgt med ham helt siden barndommen på Gjøvik.

– Jeg har alltid vært mye på konserter, fordi mange av vennene miner er musikere, forteller Steinar, som selv aldri har spilt.

– Det var vennene min som spilte, jeg lagde alltid cd-coveret, erindrer den grafiske designeren.

Love to Rock

Etter å frekventert konserter ukentlig med kamera rundt halsen i over tre år, bestemte Steinar Knudsen seg for å stille ut. Utstillingen finner sted på Café Tara i Nordre Frogn, hvor fotografen for tiden er bosatt. Utstillingen har fått tittelen "Love to Rock" og inneholder et knippe bilder av blant andre Neil Young, Whitesnake, CC Cowboys, Nick Cave og mange flere.

– Jeg legger mye av sjela mi i bildene mine så jeg synes det er hyggelig at de kan leve litt lenger, sier han.

Ingen av fotografiene er etterbehandlet.

– Jeg synes litt av utfordringen er å finne de riktige innstillinger på kameraet og bruke det lyset som er der, sier Knudsen.

Med bildene ønsker han å fortelle hvordan det faktisk var på konserten.

– Men hovedmålet er at folk skal få lyst til å gå på konsert når de ser bildene. Jeg ønsker rett og slett at folk skal høre på rock.

Blogger

Det er ingen tvil om at det er en tidkrevende "jobby" og Knudsen takker sin lille familie for tålmodighet og forståelse for den altoppslukende interessen.

– Det er jobb, familie og musikk det går i, ler han. I tillegg til å lage reportasjer for lokalavisene, har Steinar en egen rockeblogg, rocke.blogg.no, hvor han blant annet anmelder nye plateutgivelser.

Han utelukker ikke at utstillingen på et tidspunkt kommer til Oslo også. Men i første omgang er bildene å se på Café Tara ut august måned.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere