Star Wars spilte inn 4,4 millarder kroner i helgen. Det er rasende godt nytt for Harrison Ford

GODE TIDER: Harrison Ford tjener godt på den nye Star Wars The Force Awakens.

GODE TIDER: Harrison Ford tjener godt på den nye Star Wars The Force Awakens. Foto: Anthony Devlin (Pa Photos (NTB SCANPIX))

Får 0.5 prosent av overskuddet.

(Kultur): Harrison Ford fikk 16,5 millioner dollar for å steppe inn i rollen som Han Solo i Star Wars The Force Awakens, som sveipet alle norske kinorekorder av banen.

76 ganger så mye som nykommerne

Det er ifølge bransjetidskrift 76 ganger så mye som de to nye stjernene, Daisy Ridley og John Boyega.

De to skal ha fått 300.000 dollar for sine roller. Men når filmen passerer inntekter på en milliard dollar, vil de også få prosenter. Det hjelper ikke at Daisy regnes som Hollywoods nye it-jente.

Eller at Daniel Craig har en cameo i den nye Star Wars-filmen.

Det skal han ha gjort for «knapper og glansbilder».

Får av overskuddet

Men årsaken til at Harrison Ford kan le hele veien til banken er at filmen slo alle rekorder på verdensbasis og spilte inn over 4,4 millarder kroner i åpningshelgen. Ford får 0,5 prosent av overskuddet fra inntektene.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=uEgbngx2iZ7ECyRpBow6jD_QGi9EFftd3k0e65Ge2nc8zfQ62ZbNs_clb74EnMdO4JmkG8YXJUbw3Cg3WX-pXqJFHVAp8BEf&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nå skal det sies at Disney kan putte gangen mye på kostnadssiden. Ikke bare har de kjøpt George Lucas' Star Wars-univers for milliarder. Selve filmen «The Force Awakens» har også kostet sitt å lage.

Harrison Ford ble regnet som et «nøkkelelement» for at «The Force Awakens» skulle fungere skikkelig. Det er også han som har de aller kuleste replikkene i filmen.

Tross at «The Force Awakens» gjorde rent bord på åpningsdagen i Norge, slo «Thor Heyerdahl» «Han Solo» på norske kinoer i antall besøkende i hele åpningshelgen.


Klikk på bildet for å forstørre.

CHEWIE WE'RE HOME: Peter Mayhew og Harrison Ford som Chewbacca og Han Solo i «Star Wars - The Force Awakens». Foto: Film Frame (Ap)

Moro med Chewbacca

Selv har Ford uttrykt stor glede av blant annet å bli gjenforent med jevngamle Peter Mayhew (71), som spiller Chewbacca.

- Det var utrolig hyggelig å treffe ham igjen og jobbe med ham, har Harrison Ford sagt. Som også har gått ut og bedt fansen ikke røpe noe av handlingen i siste film selv om han selv ble beskyldt for å avsløre en hemmelighet på Twitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.