Gå til sidens hovedinnhold

Stiller ut i nærmiljøet

Når kunstnertrioen Anne Louise Hoen, Olea Rostadmo og Sonja Holm stiller ut sine bilder, er det olje, akvarell og tekstil som gjelder.

Giskehagen- Vi passer godt sammen. Valørene, kombinasjonene og uttrykkene stemmer fint med hverandre uten at det ene overskygger det andre, forteller Hoen mens hun titter bort på sin gode venninne Olea Rostadmoe.
Første gang
Utstillingen holdes i grendehuset midt i Giskehagen og vil omfatte et knippe av arbeidene til samtlige tre kunstnere. For Rostadmo kribler det litt ekstra i magen ettersom dette blir hennes aller første utstilling.
- Jeg har for vane å henge bildene bak pianoet når de er ferdige. Dårlig plass har det etter hvert blitt, så nå er det tydelig på tide å komme frem i lyset, humrer Rostadmoe.
Hoen jobber til daglig som arkitekt, Rostadmoe som lærer ved Rudolf Steinerskolen. Begge mener de har stort utbytte av å hente frem pensel og farge når inspirasjon trengs i det daglige.
- For meg var det et ønske om å få mer bevegelighet inn i lærerprosessen som var utgangspunktet for mine akvareller. Når jeg var sliten ga kunsten meg nye krefter og nye måter å ta tak i saker på, forteller Rostadmoe.
Anne Louise Hoen nikker samtykkende.
- Granskogen er blitt et fristed for meg. Disse høye trærne som på mange måter fungerer som et bindeledd mellom himmel og jord. En skog fylt med trær når dagslyset så vidt slipper inn eller skyggene som faller mellom trærne når solen er i ferd med å gå ned, forteller hun.
Inne i atelieet vandles mentale bilder og fotografier av skogen til vakre, høye oljemalerier. Det hender at jeg tar bilde av et motiv slik
at jeg skal huske nøyaktig hvordan det så ut på et gitt tidspunk. Andre ganger benytter jeg meg av det jeg husker, forteller Hoen.
Eksotisk
Nunofilt, ull som filtes inn i silkestoffer i meget tynne lag, er tekstilkunstner og musikkpedagog Sonja Holms spesialitet. Teknikken oppstod i Australia i møte mellom autralske og japanske bekledningstradisjoner.
- Arbeidene er både funksjonelle og vakre og gir en fin, men ikke alt for stor konstrast til bildene som skal presenteres på utstillingen. Allerede denne helgen samlet vi oss for å se hvordan bildene og tekstilene fungerte sammen og jeg må si vi fikk en gledelig overraskelse alle tre, smiler Hoen.
Oleas kontrollerte lek med farger og utforskning av det som ligger mellom fargene avspeiler seg i et knippe uttrykksfulle akvareller. Oljemaleriene som har fått plass i Hoens alerlier bærer preg av å tørre å prøve nye teknikker, gjengi miljø og sist men ikke minst forholdet mellom lys og skygge.
- Vi håper mange fra nærmiljøet og området rundt tar seg tid til å komme ned en tur å se på oss. Vi mener utstillingen inneholder noe for en hver smak, avslutter de to fargerike kunstnerne.

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr