Gå til sidens hovedinnhold

Stjerneregissør på Deichmanske

I forbindelse med Mangfoldsåret 2008 inviterer Gamle Oslo filial på Tøyen, til et møte med regissør Hisham Zaman fra Haugenstua.

HAUGENSTUA/TØYEN: Seminaret, hvor det også blir visning av kortfilmen "Bawke", finner sted torsdag 24. januar klokken 18.00.

- Vi er spente. Det er første gang vi har et slikt åpent kveldseminar, sier avdelingsleder Barbro Romstad til Ostkantavisa.no.

Prisbelønnet regissør

Kortfilmen «Bawke» ble laget i 2005, og Hisham Zaman gjorde tidenes gjennombrudd på Kortfilmfestivalen i Grimstad 2005 da filmen vant fem priser, inkludert den prestisjetunge hovedprisen Gullstolen og europeiske Prix UIP.

"Bawke" fikk Amanda for beste kortfilm i 2005, samt Canal + prisen ved Nordisk Panorama i Bergen.

- Jeg hadde ikke forventet alle de prisene. Dette er en kjærlighetsfilm som tok helt av. Jeg er overveldet og veldig glad for den oppmerksomheten den fikk. I tillegg vant den totalt 30 priser og var vist på 120 festivaler, sier regissør Hisham Zaman (32) til Ostkantavisa.no.

Hisham Zaman er utdannet ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Han kom til Norge som flyktning fra Kurdistan da han var 17 år.

- Nye steg

Med all den oppmerksomheten regissøren fikk med filmen fikk han muligheten til å ta nye steg videre.

"Vinterland" åpnet Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar 2007, og Raouf Saraj vant prisen for beste mannlige hovedrolle under Amanda-prisutdelingen i 2007.

- Det er den lengste filmen jeg har laget. Den varer i 52 minutter og det er en liten spillefilm. Jeg føler jeg har videreutviklet meg og tatt et steg i riktig retning, sier Zaman.

I kveld har du altså sjansen til å se utdrag fra denne filmen på Deichmanske bibliotek.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted