Gå til sidens hovedinnhold

Storslagent 75-årslag for Deichman

Fredag 22. august feires 75-årsdagen til hovedbiblioteket på Hammersborg. Det blir historiske tilbakeblikk, debatt, visjoner for fremtiden og jubileumsfest med Bokhøsten starter på Deichman.

Biblioteket holder åpent fra kl. 10.00 til 23.00, og inviterer hele byens befolkning til å delta i feiringen

Historisk tilbakeblikk

Direktør for Kulturetaten, Gro Balas, åpner jubileumsdagen.

Opprinnelig skulle Nils Johan Ringdal holde et historisk tilbakeblikk av biblioteket. Dessverre har han meldt avbud og dermed har Johan Ellefsen tatt på seg denne oppgaven.

- Johan Ellefsen har lang fartstid ved Deichmanske bibliotek og stor kunnskap om hovedbibliotekets historie, sier Mette Rysjedal til Lokalavisenfrogner.no.

Videre inviteres publikum også til å løfte blikket framover mot Bjørvika og bygging av nytt hovedbibliotek ved operabygget.

Det blir debatt om byutviklingen i Bjørvika med innledning av byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard, og markante debattanter som Oddrun Sæter, Erling Fossen og Øystein Grønning.

Bibliotekssjef Liv Sæteren forteller sin visjon om nytt hovedbibliotek og hva som ønskes av det, og blir fulgt av Erling Dokk Holm, Aslak Sira Myhre, Kari Frodesen og avsluttes med byråd Torger Ødegaard.

Bokamnesti

Kveldens fest starter kl. 18.00 med bandet Now we've got members.

Bøkhøsten starter på Deichman er et av kveldens festhøydepunkt, der du møter forfatterne Gert Nygaardshaug, Simon Stranger, Nikolaj Frobenius og Majken van Bruggen. Anne Oterholm fra Forfatterforeningen holder festtale. Resten av kvelden vil DJ Danny Midnight sørge for at stemningen er høy.

Hele dagen holdes bokamnesti for Deichman-materiale, og brukernes purringer slettes. Det blir også oppstart av salget av bibliotekets nye Fairtrade T-skjorter med motiver av Lars Fiske. yåpnede Kafé Deichman frister med jubileumssuppe, fotoutstilling med Ivan Brodey, servering av jubileumskake og mye, mye mer.

Det beste av alt: Alt er gratis!

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene