Gå til sidens hovedinnhold

Storspiller i "Les Misérables"

Erik Wenberg Jacobsen og Trine Wenberg Svensen har inntatt Oslo Nye Teater. At Røa-paret til daglig er gift, mener de begge kun er en bonus.

RØA/SENTRUM: Det er klart, det krever litt ekstra innsats, med bringing og henting av barn i barnehagen og lignende, så du kan få med at jeg er heldig, veldig heldig, smiler Jacobsen og titter lurt bort på sin kone.

Jeg deler rollen som Fantine med Pia Tjelta, mens Erik er alene om rollen som Jean Valjean. Dermed blir det litt ekstra jobb på meg for øyeblikket, sier Svensen.

Godt team

Paret møttes under oppsetningen av musikalen "Rent" i Trondheim og har også etter det jobbet tett sammen i ulike oppsetninger.

Vi jobber godt sammen og føler begge en styrke i det at vi kjenner hverandre så godt og vet hva den andre vil. Vi trenger ikke si mange ordene før den andre allerede har oppfattet poenget, sier Svensen.

Kjærlighet og nød

4. februar var det première på

den stor storslagne musikaloppsetningen Les Misérables på Oslo Nye Teater. Musikalen er basert på Victor Hugos mesterverk "De elendige" fra 1862. Publikum følger en nervepirrende jakt hvor menneskeskjebner virvles inn i en fortettet handling av kjærlighet, nød, livsglede og vemod. Til nå har nær 54 millioner mennesker sett musikalen, i 249 byer og på 21 språk.

Det er klart det er utrolig spennende for oss begge å være en del av denne oppsetningen. Vi merker også at vi er helt avhengig av at alle brikkene faller på plass og at all teknikk fungerer hver gang sceneteppet går opp. Det har heldigvis gått bra til nå, sier Jacobsen.

Nye utfordringer

På spørsmål om de ikke blir lei av å gjøre den samme jobben om og om igjen kommer svaret kontant, fra dem begge.

Det er utfordringer hele veien, så hver gang er faktisk like spennende. I bunn ligger det et sterkt ønske om at hver forestilling skal være like god og at publikum virkelig skal glede seg over det som skjer på scenen, sier Svensen.

Hver kveld er en ny mulighet for å vise det man kan, og det gir utvilsomt et kick. Vi har gleden av å jobbe med så mange dyktige mennesker og det bidrar selvsagt til et ønske om å prestere sitt ytterste, sier Jacobsen.20. juni spilles siste forestilling på Oslo Nye Teater.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen