Gå til sidens hovedinnhold

Sunn mat og kroppslig utfoldelse

Frukt, grønnsaker, kylling og laks gled ned mellom aktivitetene på Kanvas-festivalen i Frognerparken sist torsdag. Et noe ustabilt vær ødela ikke stemningen.

Frognerparken: Torsdag ble nærmere 400 barn og barnehageansatte fra 18 barnehager samlet til sommerfest ved Tørtberg barnehage i Frognerparken, der det var tid for Kanvas-festivalen, hvor det spesielle var at ingen kaker, boller og brus ble servert.
Det var i regi av Kanvas, Norges største private aktør innen barnehagedrift, at denne sunne sommerfestivalen fant sted. Kanvas har fokus på barns spise- og kostholdsvaner som en del av sin strategi og sitt driftskonsept. Blant annet har Kanvas inngått avtale med Opplysningskontoret for frukt og grønt, som hadde egen stand på området.
Vi har fått stor pågang fra barnehager som vil være med på prosjektet, forteller de på standen. - Det er viktig å påvirke barna i riktig retning tidlig.
Store griller sørget også for at barna fikk grillspyd med kylling, laks og grønnsaker.

Barnlig fotball

En liten jente barnehage kommer løpende bort til oss.
De vant, de vant! roper hun entusiastisk.
Hvem vant? spør vi.
De andre! svare hun like gledesstrålende.
Vinnere og tapere, forsvar, hvem som er på laget ditt, sentring, målvakter, offside og hvor egentlig banen er, er elementer av fotballen som ennå ikke er så viktig når man er i barnehagealder. Deler av noen av kampene ble spilt bak publikum, uten at det ble blåst av for innkast, og alle på banen løper etter ballen og dribler hensynsløst alle, selv sine meddspillere. I det store og det hele var dommerne meget frisinnet med reglene.
Tautrekking, sekkeløp og svampkasting var blant de andre aktivitetene på det innholdsrike programmet.

Kosthold og livsstil

Fra kommunikasjonsansvarlig i Kanvas, Mette Garmager, får vi opplyst at minst 30.000 barn i skolepliktig alder i Norge er overvektige, og Kanvas-festivalen er skapt for å rette fokus mot at sunnere kosthold og barn i bevegelse er viktig for at barn ikke skal utvikle usunn fedme.
Inaktivitet under oppveksten kan bidra til dårlig helse og sykdom i voksen alder, spesielt hjerte- og karsykdom, høyt blodtrykk, fedme, type 2 diabetes, visse kreftformer og muskel/skjelettsykdommer, sier Garmager. Av alle barn i Norden det norske barn som får i seg mest sukker.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis