RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taylor Swift lar seg strømmes igjen

TAYLOR SWIFT er tilbake i den digitale verden.
TAYLOR SWIFT er tilbake i den digitale verden. Foto: Alpha Press (Bulls)
Nå som Jay Z har kjøpt selskapet som står bak Wimp og Tidal, lar Taylor Swift seg strømme igjen.

Som kjent trakk den amerikanske storstjernen hele katalogen sin fra Spotify i november i fjor, i kjølvannet av at hun slapp albumet «1989», fordi hun syntes de betalte for dårlig.

– Jeg er ikke villig til å bidra med livsverket mitt til et eksperiment som jeg ikke føler gir rettferdig kompensasjon til forfatterne, produsentene, artistene og musikkskaperne, sa Swift da ifølge The Observer.

Men nå lar hun seg strømme igjen, og hele platekatalogen hennes – minus nettopp «1989» – er lagt ut på Tidal og den norskutviklede søstertjenesten Wimp.

Til MTV bekrefter en talsperson for Taylor Swift at albumene er ute på Tidal, som avkrever brukerne en månedlig abonnementsavgift. Hun er også tilgjengelig på andre strømmetjenester med abonnementsavgift, som Rhapsody, Google Play Music og Beats – som det til i fjor var Dr Dre som eide, til Apple kjøpte ham ut, ifølge Observer.

Jay Zs selskap Project Panther tok over svenske Aspiro, som eier Tidal og Wimp, 13. mars. Ifølge Forbes.com er Jay Zs ambisjon å la artistene tjene bedre enn med dagens forretningsmodeller, heter det. (©NTB)

Taylor Swift kan leve med Tidal, til tross for at tjenesten per desember i fjor hadde 17.000 abonnenter – mens Spotify i januar hadde 60 millioner brukere, derav 15 millioner betalende. Foto: AP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere