Gå til sidens hovedinnhold

Testet sykkelferdighetene

På Korsvoll skole er det viktig at elevene er like trygge på to hjul som på to ben. Torsdag ble de 4. -6. klasse testet i det årlige sykkelløpet.

Korsvoll: - Jeg håper jeg ikke får noen prikker, men jeg vet jo ingen ting om hvordan det går ennå, sier Henriette (10) i det hun får klarsignal ved startstreken.

Klarsignal

Lange køer med ivrige syklister fra Korsvoll skole fylte skolegården til randen torsdag formiddag. Og før de i det hele tatt kunne stille til start måtte samtlige elever igjennom en test av forbrems, bakbrems, ringeklokke, refleks med mer.
- Det er viktig at alt er i orden på syklene og at alt utstyr som skal være på er på, sier sjekkansvarlig Finn (12) og ser på syklene en etter en.
Flere av elevene er tydelig spente på om det blir klarsignal. For her gjelder ingen "gode" unnskyldninger.
- Jeg tror alt skal være i orden, for jeg sjekket det i går, smiler Christian (12).
I den andre skolegården må elevene kjøre sykkelen over en utlagt planke, sitte på sykkelen mens de setter en kjegle over den andre, kjøre i sirkel og bremse raskt samt holde balansen.
- Det gikk greit det her, men det var litt vanskelig over den planken. Jeg er litt usikker på om jeg greide det, sier Christian.
Et par av vennene nikker samtykkende. Det er tydelig at sykkelløpet ikke er for pyser.

Delt i tre

Ved siden av skolegården har kontaktlærer Lasse Schnell stilt seg opp med kamera. Der tar han blinkskudd av elevene som fyker rundt på to hjul.
- Dette er en viktig del av sykkelopplæringen for 4.-6. klasse. Målet er at elevene skal beherske trafikk både som syklende og som gående. Denne testen er delt opp i tre, en teoridel, en ferdighetsprøve og en hvor de sykler i veiene rundt skolen, forteller Schnell.
Og prikker, det kan elevene få hvis de ikke klarer oppgavene.
- Får man nok prikker mister man muligheten til å sykle til skolen, og det er jo ikke noe hyggelig, sier han.
Stemningen rundt Korsvoll skole er preget av dyp konsentrasjon, men det er lov å feire litt også når man synes det går bra.
- Jeg synes det gikk veldig bra, jeg. Tror jeg klarte det meste, smiler Sara (11) og titter bort på venninnen Celine (11).

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka