Gå til sidens hovedinnhold

The Sonics til Middelalderparken

De amerikanske legendene entrer Øya lørdag 9.august.

- Det er med dårlig skjult stolthet vi kan melde at de amerikanske legendene The Sonics spiller i Middelalderparken på festivalens siste dag, lørdag 9. august, skriver arrangørene i en pressemelding.

- Vi gleder oss til at dette bandet kliner til med en maktdemonstrasjon på hvorfor myten om bandet fortsatt vokser, over 40 år etter at deres klassiske skiver ble spilt inn.

THE SONICS (US)

På midten av 60-tallet satte en gjeng ungdommer fra det nord-vestre hjørnet av USA en ny standard for rå rock`n`roll. De kalte seg The Sonics og lagde brutal, primitiv rock på en måte som var helt ukjent til da.

Bandet spilte kjappere, hardere og mer nådeløst enn noen av sine samtidige. Resultatet er at mange i dag først tenker på The Sonics når begrepet garagerock blir nevnt.

Etter at bandet falt fra hverandre på siste halvdel av 60-tallet vokste nemlig myten om de fem unge rockerne seg stor og saftig, og de regnes i dag som et av de aller viktigste amerikanske kultbanda fra 60-tallet.

Et utall band innen garage, punk, hard rock, indie og annen uflidd godlyd har innrømmet at de er sterkt inspirerte av denne gjengen.

Bandet traff blink med egenkomponerte låter som The Witch, Psycho, Boss Hoss, The Hustler, Don't Be Afraid Of The Dark, Shot Down, Cinderella og Strychnine.

I tillegg leverte de høyspente og kraftfulle utgaver av andres materiale, deriblant Do You Love Me, Money, Don't You Just Know It, Have Love Will Travel, Louie Louie og Jenny, Jenny. Dette var punkrock lenge før begrepet var stjal spalteplass i engelske aviser.

I høst spilte The Sonics i New York foran et publikum som knapt kunne fatte hva de var med på.

Dagens besetning består av originalmedlemmene vokalist, låtskriver og keyboardist Jerry Roslie, gitarist Larry Parypa, saksofonist Rob Lind, i tillegg til trommis Ricky Lynn Johnson (som opprinnelig spilte i kompisbandet The Wailers) og bassist Don Wilhelm.

De kommer til Middelalderparken på bandets første tur noensinne til Skandinavia.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet