Gå til sidens hovedinnhold

Tilbake med kafékonserter

Cafe de Concert hadde fulle hus på Frölich under sesongåpningen.

3. september hadde konseptet sesongåpning på Café Frölich med Grieg, Bruch og Mendelssohn på programmet. Christian Ihle Hadland, klaver, og Annar Follesø, fiolin, åpnet showet med en frisk og direkte tolkning av Griegs G-dur sonate for fiolin og klaver, også kalt for "Den Nasjonale" av komponisten selv. Den står som nummer to i rekken av tre sonater Grieg skrev for fiolin og klaver: "Den naive," "Den Nasjonale" og "Mot den brede horisont".


Oktett Allegria, som springer ut av kammerorkesteret Kammer Allegria som vi kjenner igjen fra tidligere konserter på Café de Concert, spilte strykeoktett av Bruch og Mendelssohn med slående energiske versjoner.
- Etter siste sats i Mendelssohn ville applausen nesten ingen ende ta. Maria Angelika Carlsen gjorde en suveren jobb som 1.fiolinist med et svært godt teknisk overskudd og gode lederegenskaper, sier Aksel Kolstad som er primus motor bak suksessen i Henrik Ibsensgate.

Konserten i sin helhet var en smakebit på det som blandt annet skal skje under Fredrikstad Café de Concert-festival 11-14 september, neste uke, og neste konsert på Café Frölich er onsdag 1. oktober, kl. 20.00, sier arrangøren. Da er det med Kolbjørn Holthe, fiolin og Tor Espen Aspaas, klaver, Se hele programmet på www.cafedeconcert.no

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday