RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UDØDELIG MUSIKK: James Horner skrev musikken til blant annet «Titanic».
UDØDELIG MUSIKK: James Horner skrev musikken til blant annet «Titanic».

«Titanic»-komponisten døde i flystyrt

Den Oscar-belønnede filmkomponisten James Horner omkom i en flystyrt mandag.

(Kultur): James Horner var best kjent for filmmusikken til «Titanic», «Braveheart» og «Avatar» – men spesialskrev også et verk for de norske klassisksøsknene Mari og Håkon Samuelsen.

– Det eneste vi vil si er at dette er ufattelig trist, vi snakket med ham to timer før han døde, sier en sorgtung Mari Silje Samuelsen til VG. Broren Håkon beskriver filmkomponisten som «en nær, personlig venn».

Horner møtte søskenparet i Hollywood i 2011 hjemme hos Harald Zwart, som han samarbeidet med om musikken til «The Karate Kid». Horner var også klar for å gjøre musikken til Zwarts kommende film om krigshelten Jan Baalsrud.

James Horner ble drept da småflyet hans styrtet nær Santa Barbara i det sørlige California, ifølge Hollywood Reporter. Den amerikanske filmkomponisten ble 61 år gammel.

– Vi har mistet en fantastisk person med et stort hjerte og et utrolig talent, skriver Horner assistent Sylvia Patrycja på Facebook.

Filmkomponisten vant i 1998 to Oscar-priser, for filmmusikken til «Titanic» så vel som for beste originalsang for «My Heart Will Go On», sunget av Céline Dion. Horner var nå i gang med musikken til de to nye «Avatar»-filmene.

Konserten «Pas de Deux», som Horner spesialskrev for Håkon og Mari, ble urfremført i november i fjor av Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i ryggen og med Samuelsen-søsknene som solister.

Da albumet med samme tittel ble sluppet i mai, samme måned som Horner var til stede under den norske urfremføringen i Stavanger , gikk platen rett til topps på VG-listen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere