RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Tomorrowland» åpnet svakt

Sist oppdatert:
George Clooneys film topper besøket, men lever ikke opp til forventningene.

(Kultur): Filmen har gjort sitt inntog på kinoene i USA, men klarte bare å sope til seg 40,7 millioner dollar til billettlukene.

Den fjerde helgen i mai pleier å være en topphelg for kinoene over dammen. Men i år var det mer slunkent i salene. Bransjetall viser at billettsalget i USA og Canada bare genererte 190 millioner dollar til billettlukene, melder Rentrak. Det er det laveste tallet for denne kinohelgen siden 2001, skriver NTB.

Side2 anmeldte filmen og ga den terningkast fem.

Et spektakulært eventyr, mente vår anmelder.

Og selv om «Tomorrowland» solgte nok billetter til å toppe kinolisten i USA, kan den få problemer med å tjene inn budsjettet sitt, pålydende 180 millioner dollar.

SE OGSÅ:15 filmer du ikke visste du gledet deg til

Heller ikke utenfor landegrensene har den Brad Bird-regisserte filmen fått den helt store oppslutningen. The Guardian spøker med at George Clooney nå er «Yesterday's Man», når denne filmen «bare» fikk inn 67 millioner pund til billettlukene utenfor hjemmemarkedet. Her i Norge ligger den på en foreløpig tredjeplass – med 12.338 besøk i premierehelgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere