Gå til sidens hovedinnhold

Triggerfaktoren

I helgen så Fredrik Melbye (14) fra Grefsen ansiktet sitt blåst opp på kinolerretet. Likevel har den unge skuespilleren bena godt plantet på jorden.

Kjelsås: Det er i rollen som Seben, eller Sebastian, i filmen "Trigger" at Fredrik Melbye for aller første gang får vist frem sine skuespillerprestasjoner. For Melbye hadde nemlig ikke noen tidligere erfaringer foran kamera da han gikk på audition og forsøkte å holde hodet kaldt.
- Da jeg kom på audition eller casting spilte jeg først med Jonas som spiller Stein i filmen og deretter med hun som spiller hovedrollen i filmen, Ann Kristin.

Godt kjent


Og castingen må tydelig ha gjort inntrykk på filmteamet, for kort tid etter hadde Fredrik sikret seg rollen som de tøffe men, også litt feige Seben.
- Det var utrolig gøy å være med på det, og vi spilte inn på flere steder rundt om i området her. Vi ble jo ganske godt kjent med hverandre også, i og med at vi er nesten på samme alder, sier han og setter seg litt tilbake på stolen.
- Jeg var på premierefest i helgen, og det tok helt av. Det var gøy å se hvordan publikum reagerte siden vi kun har sett den én gang før sammen med noen av de andre skuespillerne, smiler han.

Klassetur

Og til tross for at filmen høstet svært gode kritikker er ikke Fredrik redd for å miste bakkekontakten. At jentene i klassen kommer til å sende ham lange blikk i gangen, frykter han heller ikke.
- Nei, jeg tror ikke noe kommer til å forandre seg egentlig, selv om jeg har jo lært ganske mye da. Også har jeg fått en del nye venner som jeg vet jeg vil holde kontakten med, sier han.
Om en uke starter den unge skuespilleren i klasse 10A1 på Engebråten skole og det er tydelig noe han ser frem til.
- Vi skal en tur til Polen med klassen, og det tror jeg kan bli ganske kult. I tillegg blir det litt greit å komme igang og å se klassekameratene igjen selvfølgelig.
Men til tross for at Fredrik har fått en smak av skuespilleryrket er han ikke sikker på at det er der han vil ende opp til slutt.
- Jeg har egentlig ikke noe ønske om å satse på å bli skuespiller for å si den sånn. Men det hadde jo vært skikkelig gøy å få vært med i en film til da, sier han og drar capsen enda litt lengre ned i pannen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn