Gå til sidens hovedinnhold

Trippel førpremiere på Gimle kino

I løpet av 2011 kommer det 40 norske filmer. 3 av dem har førpremiere på Gimle filmfest denne uka!

FROGNER: Lørdag var det premiere på «Jeg reiser alene» som er basert på Tore Renbergs roman Charlotte Isabel Hansen. Filmen er en oppfølger til suksessen «Mannen som elsket Yngve», en film som fikk enormt med oppmerksomhet da den ble vist på norske kinoer.

Filmfest på Gimle har imidlertid flere førpremierer på programmet

LES OGSÅ: «Oscar-fest» på Gimle

Drar til Egypt

«Gunnar Goes God» vises for første gang på Gimle Filmfest i morgen kveld klokken 18. Filmen er i følge distributøren en oppfølger til «Gunnar Goes Comfortable» som gikk på kino i 2003, og som hadde stor internasjonal festivaldistribusjon. I «Gunnar Goes God» drar regissøren til verdens eldste kloster, i ørkenen utenfor Kairo, en by verden følger tett i forbindelse med de dramatiske demonstrasjonene de siste dagene.

Programdirektør i Oslo Kino, Christin Berg, er stolt over å kunne vise frem så mye ny norsk film i forbindelse med Filmfest.

– Det er første gang vi har hatt så mange norske førpremierer under Gimle filmfest. Det gjenspeiler tydelig antallet norske filmer som har premiere i løpet av dette året, sier programdirektør i Oslo Kino, Christin Berg.

På alle de norske visningene blir det regibesøk.

Rødt hjerte

Onsdag og torsdag vises det også førpremierer.

Rødt hjerte vises onsdag 9. februar klokka 18. Pax vises torsdag 10. februar klokka 20.30. Regissørene Annette Sjursen (Pax) og Halkawt Mustafa (Rødt hjerte) kommer for å snakke om filmene.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord