Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulf Lundell ut mot datteren: - Det er ikke sant

VIl SKRIVE BOK: Ulf Lundell  mener datteren forvrenger sannheten i ny bok.
VIl SKRIVE BOK: Ulf Lundell  mener datteren forvrenger sannheten i ny bok. Foto: Foto: Promo
Mener datteren Sanna Lundell lyver om fyllehistorie i ny bok.

(SIDE2): Sanna Lundell laget sammen med Ann Söderlund en lengre serie om det å være i familie med en alkoholiker, det som ofte kalles medavhengig, på SVT.

Serien «Djeveldansen» har nå blitt bok. Der forteller Sanna Lundell en historie fra barndommen der faren, artisten Ulf Lundell, går fordi alkoholen kaller, skriver Dagens Nyheter som roser boken for å menneskeliggjøre alkoholikeren.

- Jeg sitter på en krakk i kjøkkenet og ser min mamma gråte ved vinduet inne på matrummet. Hun skriker fortvilet og hulkende til pappa at han ikke skal gå....Hvordan kan han forlate noen som er så lei seg. Hvordan kunne han la meg være alene med en som var så fortvilet, står det i boken.

OM ALKOHOL OG FAMILIE: Ann Söderlund (t.v) og Sanna Lundell har laget både bok og TV-serie om hvordan familiemedlemmers alkoholmisbruk påvirker barn og ektefeller.

I dokumentarserien «Djeveldansen», som blant annet inneholder intervju med den kjente forfatteren Märta Tikkanen, forteller også Sanna Lundell om faren alkomisbruk i barndommen.

Protesterer

Men Ulf Lundell er ikke enig. Han mener historien ikke har skjedd, skriver Aftonbladet.

Han skriver på sin blogg at Lundell bare forteller halve historien.

Han skriver også at han føler at datterens bok gjør at han må skrive om et samliv han ikke ønsker å kaste lys på offentlig.

Flere har tatt oppgjør

Sverige har en bredere tradisjon enn Norge med at barn av kjente foreldre tar et oppgjør med dem. Det vakte oppsikt da Felicia Feldt, datter av barneoppdragelsesguru Anna Wahlgren ga ut en bok der hun fortalte at hennes barndom slett ikke var som i «Barneboka».

Boken «Felicia försvann» ble svært omdiskutert. Til Side2 fortalte Feldt om utsvevende sex og alkoholmisbruk i hjemmet.

Også den svenske forfatteren Johanna Ekström tok et oppgjør med forfatter-faren Per Wästberg. Her hjemme ble Karl Ove Knausgårds oppgjør med sin far i «Min kamp» gjenstand for stor debatt i sin tid.

Sanna Lundell sier til Aftonbladet at hun foreslår for faren at han leser boken hun har skrevet.

- Nå begynner dette likne Felicia Feldt-Anna Wahlgren-historien. Jeg mistenker at han ikke engang har lest boken. Sitatet er hentet ut fra en veldig lang tekst, sier hun - og sier samtidig at det er slik hun husker historien.

Sanna Lundell er kjæreste med Mikael Persbrandt. De har to barn sammen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!