Ullmanns «Fortrolige samtaler» snart utsolgt

INGAR BERGMANS MAMMA: Marte Engebrigtsen skal spille Anna over 30 år, skrevet og instruert av Liv Ullmann.

INGAR BERGMANS MAMMA: Marte Engebrigtsen skal spille Anna over 30 år, skrevet og instruert av Liv Ullmann. Foto: Paul Weaver, Mediehuset Nettavisen

Nationaltheatret setter opp nye forestillinger av Liv Ullmanns stykke lenge før premieren

15.12.15 08:56

(Kultur): Billettene til de nye forestillingene ble lagt ut for salg mandag.

«Fortrolige samtaler» har urpremiere lørdag 9. januar. I februar starter Norgesturneen med Riksteatret, og etter at første del av turneen er over, kommer stykket tilbake til Oslo fra 29. mars.

Teatersjef Hanne Tømta kalte det «årets største begivenhet i norsk, om ikke nordisk teater».

Flere av forestillingene på Norgesturneen er også nær ved å bli utsolgt, skriver NTB.

Bygger på filmen

«Fortrolige samtaler» bygger på filmen med samme navn, men Liv Ullmann fortalte Nettavisen at teaterversjonen blir ganske annerledes enn kinoversjonen.

Da hun presenterte teaterversjonen, avslørte hun at hun satt på ukjente Bergman-dagbøker.

- Eneste jeg fikk

«Fortrolige samtaler» er basert på Ingmar Bergmans oppfatning og fortelling om hans foreldre. Men i teaterversjonen vil Ullmann bygge ut stoffet ved hjelp av dagbøkene og en rekke brev mellom herr og fru Bergman.

- Kanskje han ga dagboken til meg fordi han tenkte den kunne brukes til noe siden. Det er faktisk det eneste jeg noensinne har fått av ham, fortalte Liv Ullmann.

Én stor forskjell, kunne hun røpe, blir portrettet av faren og presten Henrik. I filmen er han en forferdelig, vanskelig og syk person. Men han var også en mann som menigheten hans elsket og som næret dyp kjærlighet til sin kone. Dette vil komme mye bedre frem i teaterversjonen enn det gjør i filmversjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.