Gå til sidens hovedinnhold

Unge talenter kommer til Nordstrandhuset

Årets første huskonsert i Nordstrandhuset nærmer seg med stormskritt. Søndag kommer elever fra musikskolen Barratt Dues institutt på besøk.

NORDSTRAND: - Det er kort sagt det ypperste landet kan by på av ungdomsmusikere. Jeg sier med hensikt ikke "unge musikere", for sånne kan godt befinne seg i 20-årene, men "ungdomsmusikere", og med det mener jeg slike som er under stemmerettsalderen, under 18 år tenåringer, med andre ord. Likevel er det fire meget erfarne og prisbelønnede kunstnere vi skal høre. De har vært over det meste av Europa og tid- og stedvis også utenfor og vunnet priser overalt. Og nå i pallklatringens tider: Disse musikerne har vært konstant på pallen, og sjelden andre steder enn øverst, forteller en engasjert arrangør Tor Guttu til Nordstrands Blad.

Kjente navn i musikalske kretser

Musikerne som stiller til konserten er Ragnhild Hemsing, født 1988 (fiolin og bratsj), Eldbjørg Hemsing, født 1990 (fiolin), Frida Frederikke Waaler Wærvågen, født 1988 (cello) og André Hæhre, født 1989 (klaver) fra henholdsvis Valdres, Valdres, Horten og Årnes, med Barratt Dues institutt og Soon-Mi Chung som samlingspunkt.

- Altså tre strykere og klaver. Er det ikke det man kaller en klaverkvartett?

- Jo, men her dreier det seg om en trio ("Trio Brio") og en duo. Duoen er Hemsing-søstrene, og trioen består av storesøster Ragnhild foruten Frida Frederikke og André. Apropos trio, forresten, så finnes det en lillebror i Hemsing-familien Andris, 10 år gammel og fiolinist han også. Sikkert en coming boy. Det kan så menn godt være at de må omorganisere seg om noen år. Hvem vet? fortsetter Guttu.

- Kreativt navn på trioen. Nesten som i barnelekene?

- Bortimot genialt, spør du meg. Lekte du med Brio-tog da du var liten, så glem det. I musikken er brio del av en foredragsbetegnelse. Allegro con brio betyr "hurtig og livfullt, med ild". Hvis ingen trio har funnet på det navnet før, så har de vel ikke eid et eksemplar av Norsk rimordbok, redigert av vel, av en eller annen. Der står både trio og con brio som rimord under IO.

Spennende program

Og Guttu kan love et variert musikalsk program. - Duo for fiolin og bratsj i B-dur av Mozart, for øvrig musikk for fiolin, cello og klaver. Av Joseph Vella (interessant maltesisk progressiv samtidskomponist, dirigent og musikkadministrator garantert hittil ikke oppført i Nordstrand bydel), Schubert, Grieg og Sjostakovitsj. Prima program. Og heller ikke det de spiller av Grieg, er det mange som har hørt. Han skrev jo ikke noen trio, Grieg, men denne Andante con moto-en er forsøk på en. Han har begynt med den langsomme satsen og så gitt opp. Men det hører med til norsk musikk-almendannelse å ha hørt den, mener Guttu. Egil Wekre stiller som kåsør søndag.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong