LØKKA: "Jeg har funnet vin!
Nei, det var ikke vin,
det var blodets brann,
det var den bitre lykke,
og angsten uten ende
og døden."

Det ligger an til dramatikk, kjærlighet og visuelle scener når dansekompaniet Siri & Snelle i dag viser urpremieren på "Isolde" på det nyåpnede Dansens Hus på Vulkan..

Gave til Operaen

"Isolde" er Dansens Hus' offisielle gave til Den Norske Opera og Ballett i forbindelse med åpningsgallaen førstkommende lørdag.
Stykket baserer seg på middelaldermyten om Tristan og Isolde i jakten på den store romantiske kjærligheten.
I forestillingen spør Siri & Snelle hvem Isolde egentlig var, og i samarbeid med komponist Ivar Grydeland går de i dialog med Wagners opera fra 1865 for å finne svaret.
"Isolde" viderefører utforskingen av motsetningene mellom finkultur og folkelig kultur i et høydramatisk, lekent og påtrengende kammerspill.

Samarbeid

Siri & Snelle, eller Siri Jøntvedt og Snelle Hall, som er deres fulle navn, skriver seg tilbake til 1991. De har hatt en kontinuerlig produksjon, som etter sigende er en krysning mellom danseforestillinger og talkshow.
Tidligere har de tatt opp fenomener som realitybølgen, skjønnhetsidealer og kjendisfokusering, mens de nå altså kaster seg over middelalderdramatikk og kjærlighetshistorier.
Med på laget har de altså fått komponist og musiker, Ivar Grydeland. Han har utviklet en kunstnerisk praksis, som resulterer i hybride musikkformer, arbeidsmåter og sjangeroverskridende samarbeid, og har tidligere markert seg sterkt, som både solist og i større prosjekter.
"Isolde" vises i kveld klokka 20, og det blir forestillinger hver kveld til og med søndag.