Gå til sidens hovedinnhold

Vandring med Frid

Fredag 29. oktober er det klart for ny vandring langs Akerselva med Sønnavind-forfatter Frid Ingulstad.

Akerselva: Nordstrands og byens og landets mestselgende forfatter er igjen klar for å møte sine lesere. Det pleier å bli folksomt, for å si det mildt. Damen har svært dedikerte lesere, og når hun inviterer oss ut i landskapet der historiene finner sted, så myldrer folk til for å se og høre og oppleve. Denne gang blir det litt ekstra trykk, for TV 2 skal også være til stede.

Sett av to timer

Fredag 29. oktober klokka 12.00 arrangerer forfatter Frid Ingulstad og Cappelen Damm vandringen langs Akerselva. Det hele starter ved Hønse-Lovisas hus (Sandakerveien 2), og tar maks to timer. Under vandringen passeres steder leserne vil kjenne igjen fra Ingulstads Sønnavind-bøker, hvor handlingen er lagt til Oslo og Sagenes arbeiderklassemiljø på begynnelsen av 1900-tallet.Frid Ingulstads prosjekt og ønske er å formidle norsk historie på en lettfattelig og god måte. Karakterene i hennes bøker er oppdiktet, men hun gjør realistiske skildringer av arbeiderklassen i Oslo. Vandringen passer derfor også godt for de som har lyst til å lære mer om byens historie og arbeiderklasse.

Passerer 4 millioner

– Ekstra spesiell blir vandringen denne gangen fordi Frid Ingulstad i neste bok i Sønnavind-serien (nr 42, kommer medio november) passerer et opplag på 4 millioner bøker, sier Anders Vindegg i Cappelen Damm.

– Jeg vil tørre å påstå at ingen norske forfattere er i nærheten av Ingulstads opplagstall når det gjelder Sønnavind-bøkene, som handler om livet på Sagene på begynnelsen av 1900-tallet, avslutter Vindegg, som regner med stort oppmøte denne dagen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå