Gå til sidens hovedinnhold

Vått, men vellykket på Furuset

Mat fra over 25 nasjoner og musikk fra alle verdenshjørner varmet de oppmøtte på Alna kultur- og matfestival.

FURUSET: Marokkansk tromming som gjorde det umulig å ikke danse, innledet den femte kultur- og matfestivalen på Furuset i regi av kultur uten grenser.

Den fullstendig frivillig organiserte festivalen var trappet litt ned fra i fjor i omfang på grunn av noe manglende kapasitet, men det var knapt mulig å merke blant musikk og matdufter som fikk enhver mage til å rumle.

Bra bilde av bydelen

Et av hovedpoengene med kultur- og matfestivalen er å gjøre Furuset og omegn mer attraktivt ved å vise hva som skjer av positive ting, og hva som bor i de fastboende - som en motpol til den negative omtalen bydelen har blitt utsatt for.

Arrangementsleder Thor Grinde forteller at festivalen er måte for innbyggerne å uttrykke seg selv og sin kultur.

- Festivalen bringer mange nasjoner og generasjoner sammen ved at den appellerer til alle, uten noen form for grenser, sier Grinde.

Han har også fått mange tilbakemeldinger fra folk som synes arrangementet er veldig ålreit, og som ønsker mer av slike arrangementer i området.

- I tillegg er vi veldig heldige som har fått så mange flotte artister til å opptre for oss enten gratis eller til en rimelig penge. Vi får mye goodwill fra mange på grunn av at arrangementet kun er arrangert av frivillige og framstår som veldig idealistisk, sier Grinde.

Regntung åpning

Årets program var fylt med internasjonale og nasjonale stjerner som Aida Nadeem fra Irak som har spilt konserter over store deler av Europa, og den norske dansegruppa Quick, som vant Norske talenter.

Men i år som i fjor åpnet himmelen seg i det øyeblikket Quick skulle innlede festivalen, og scenen ble for våt og glatt til at det var mulig å danse på den.

Dessverre for mange oppmøtte, sluttet det ikke å regne før gruppa måtte videre i et nytt arrangement. Men de lokale artistene kom i stedet på scenen, og framførte egenkomponerte låter i stor stil, til dans og jubel fra glade og mette tilhørerne.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua