Gå til sidens hovedinnhold

Vellyd i barokksalen

Bragernes Barokk gjenskapte med sin musikk, den stemning det måtte ha vært under de store selskapene som ble holdt på Linderud gård i gamle dager.

Linderud: Med et konsertprogram som spente fra dansbar tidligbarokk til den mer virtuose senbarokken, gjenskapte de to søskenparene i Bragernes Barokk det liv og den stemning det måtte ha vært på storgården i hine dager.

Værsyke

Ensemblet fra Drammen gjenskaper et tidsriktig klangbilde med bruk av sine barokkinstrumenter.
Disse instrumentene er rett og slett værsyke. Den minste forandring i temperatur og fuktighet, gjør at vi må stemme om. Strengene som er laget av tarmer, er svært så følsomme, men lar seg blidgjøre med litt babyolje, sier fiolinist Nina Marie Olsen før konserten tar til.

Stemming

Barokkinstrumentene er stemt en halv tone lavere enn vanlig og gir en litt mørkere og dypere klang. Buene er også kortere og lettere. Noe som gjør det lettere å artikulere, forteller cellisten Anne Stine Dahl etter konserten.
I en fullsatt barokksal ga fire musikere som behersket sine "værsyke" instrumenter perfekt, de frammøtte en uforglemmelig opplevelse. Musikkstykker fra både kjente og mer ukjente komponister fra 1600 og 1700 tallet varmet i det hustrige været.
Den timelange konserten ble avsluttet med Marco Uccelinis "La Bergamasca". En kjent dans eller poplåt fra midten av 1600 tallet.
Gikk du glipp av denne konserten, får du sjansen på nytt til høsten. Da kommer Bragernes Barokk tilbake til Linderud gård.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien