Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket integrasjon i Rosenborg barnehage

Hver onsdag har Rosenborg barne- hage åpen flerkul- turell dag for minoritetsbarn med begrensede norskkunnskaper. Erfaringene så langt er svært positive.

MAJORSTUEN: Den beste måten barn med minoritetsbakgrunn kan lære seg norsk på, er å la de omgås miljøer hvor norsk praktiseres. I tråd med denne tankegangen arrangerer Rosenborg barnehage hver onsdag mellom kl 10-14 en flerkulturell dag som er åpen for alle minoritetsspråklige barn. I følge med sine foreldre kan barna se hvordan den norske barnehagetilværelsen fungerer, der både lek, sang og lunsj står på agendaen.

God respons

Åpen Flerkulturell Dag er et gratistilbud gjort i regi av Bydel Frogners prosjekt "Språk 4 Kartlegging". Førskolelærer ved Rosenborg barnehage, Katrine Dypvik, er godt fornøyd med pågangen til tilbudet.

Da vi begynte med dette i august i fjor, kom bare én mor med ett barn. Men nå har vi rundt femten barn som besøker oss fast, sier Dypvik. Siden oppstarten har hun huset barn fra blant annet Argentina, Kina, Polen, Italia, Somalia og Russland.

Tankegangen om integrering i barnehagen kommer opprinnelig fra langt oppe i Mangfolds- og integreringsdepartementet. Men det er førskolelærer Dypvik som i praksis ser hvor betyningsfullt arbeidet er.

Her har barn med en helt annen språk- og kulturbakgrunn fått muligheten til å bli bedre kjent med det norske språket og kulturen. Og med lek og sang har barna både lært seg mange norske ord, barnesanger og barneleker. Dette er noe som absolutt vil gjøre barna bedre skolert til den dagen de skal begynne på skolen, mener Dypvik.


God mellomløsning

Den norsk-kinesiske kvinnen Qying Byrne (28) har sammen med sin snart treårige sønn, Tintin, helt siden oppstarten sist høst vært et fast besøkspar på Rosenborg barnehage. I likhet med en del andre småbarnsforeldre, sliter familien Byrne fortsatt med å få en fast barnehageplass. Derfor er hun veldig fornøyd med tilbudet barnehagen gir.

Tintin ser ut til å sette stor pris på å få komme hit. Han er veldig leken og har lett for å komme i kontakt med andre barn, sier Byrne, som synes tilbudet er en god mellomløsning til sønnen får fast barnehageplass. Tilbudet gjelder ikke for barn som har svensk, dansk eller engelsk som morsmål.

Om du eller deres barn ønsker å finne litt mer ut av hvordan den norske barnehagetilværelsen er i praksis, besøk Rosenborg barnehage i Sporveisgata 17.

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt