Gå til sidens hovedinnhold

Velspilt i kjøpesenteret

Østensjø Barne- og Ungdomsteaters barnegruppe leverer solid i årets oppsetning "Lost fanget i et senter".

BØLER: De 24 barna i alderen 8 til 12 år har øvd siden august på stykket "Lost fanget i et senter". De to instruktørene Kjersti Bryhn og Ingunn Andreassen har også skrevet stykket.

Slik unngår vi at noen må være tre eller sol. Nå får alle en rolle med replikker, forklarer Andreassen.

Musikken er ved Ørnulv Brun Snortheim.

Forlatt

"Lost" handler om jentene Ida og Oda som er med sin svært fugleinteresserte, og ikke minst glemsomme onkel på et kjøpesenter. Jentene blir forlatt av onkelen.

Og mens Ida og Oda leter, får vi også følge onkel Bjarne, som roter seg inn i en amorøs affære med en fuglebokforfatter. Ida og Oda besøker de fleste butikkene på senteret i sin søken etter Bjarte, men det er ikke særlig mye hjelp å få.

Stykket blir presentert som en komedie, men har også en absurd aura hengende over seg.

De to klossete Security-vaktene er gjennomgangspersoner. Oda får vondt i en tann og må til senterets tannlege, som hun har fått anbefalt eller snarere ikke av senterets venneselger.

Oda og Ida får ingen smarte svar hvor enn de vender seg, heller ikke informasjonsdamen vil rope onkel opp på høyttaleren, for han er over 18 år. Men det går bra til slutt.

Flott lag

Instruktørene forteller at årets skuespillere er et veldig solid lag, og at de har vært flinke til å si ifra om de liker tekstene eller ei.

De sier veldig fort ifra, sier instruktørene i kor.

Av 24 barn er de fleste jenter.

I år er vi glade for å ha med to gutter. Jeg tror de har det veldig bra sammen med jentene, sier de to instruktørene.

Også ØBUTs ungdomsgruppe har vært i sving i det siste. De har spilt "Ærlig talt", som er en komisk thriller basert på Ebba Haslunds prisbelønte manus "Åfferdea".

Begge teatergruppene spilte siste forestilling sist lørdag.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen